Στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών το εμβόλιο της Curevac

Στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών το εμβόλιο της Curevac

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τρίτη και τελευταία φάση κλινικών δοκιμών εισέρχεται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Curevac.

Η Curevac ξεκινά την παγκόσμια φάση 2b/3 των κλινικών δοκιμών της που είναι απαραίτητες για την αδειοδότηση του υποψήφιου εμβολίου της» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία τονίζεται ότι «ο πρώτος εθελοντής στρατολογήθηκε».

Οι κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης θα πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και σε αυτές θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 35.000 εθελοντές.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της Curevac είχε ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, με μια έρευνα που διεξήχθη στο Περού και τον Παναμά και τη συμμετοχή 690 εθελοντών. 

Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αλλά – όπως διευκρίνησε η φαρμοκοβιομηχανία – αναμένεται να δημοσιευθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Η εταιρεία διαθέτει δεκάδες εργαστήρια σε όλο τον κόσμο που αναπτύσσουν εμβόλιο κατά της covid-19. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κρατήσει 225 εκατομμύρια δόσεις αυτού του εμβολίου και μπορεί να παραγγείλει έως και 180 εκατομμύρια ακόμη «μόλις το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή