Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα σε περιοχές του νομού Αττικής δημιούργησε η κακοκαιρία.

Από το πρωί, λόγω συσσώρευσης υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βραυρώνος, στο 3ο χιλιόμετρο, στη θέση Βρύση Μαρκοπούλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην οδό Αρίωνος στη Ραφήνα.

Στο κέντρο της Αθήνας έκλεισε η οδός Μυλλέρου από το ύψος της οδού Αγησιλάου μέχρι την Πειραιώς, λόγω ενός παλιού ετοιμόρροπου κτιρίου, τμήμα της οροφής του οποίου κατέρρευσε.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν-1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κλειστός από χτες το απόγευμα παραμένει και ο παράδρομος της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος του παλαιού αεροδρομίου λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Από τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική δέχτηκε 23 κλήσεις για κοπές δένδρων που έπεσαν κυρίως στα νότια προάστια και σε κάποιες περιπτώσεις προξένησαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Επίσης, δέχτηκε 13 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε όλη την περιφέρεια.

Ισχυρές βροχές στην Εύβοια τη νύχτα

Ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην Εύβοια κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στο Μαντούδι και το Προκόπι.

Μετά τα μεσάνυχτα η βροχή ήταν έντονη, στη συνέχεια υπήρξε μία μικρή ύφεση, αλλά τα καιρικά φαινόμενα εντάθηκαν και πάλι μετά τις 3 τα ξημερώματα και συνεχίστηκαν έως τις 6 το πρωί.

Τη νύχτα αλλά και αυτή την ώρα τμηματικά σε διάφορα κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου σε Μαντούδι, Προκόπι και Βασιλικού απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των Ι.Χ. προληπτικά και διεξαγόταν από άλλα ασφαλή σημεία του οδικού δικτύου.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και της αστυνομίας παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων κυρίως σε περιοχές που είχαν πληγεί από την κακοκαιρία του περασμένου καλοκαιριού. Το πρωί, τα καιρικά φαινόμενα έδειχναν να βρίσκονται σε ύφεση.

Σημαντικά ύψη βροχής

Οι ολονύκτιες και τοπικά ισχυρές βροχές που εκδηλώθηκαν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο έως σήμερα, Δευτέρα, το πρωί έδωσαν σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 9:00 σήμερα καταγράφηκαν από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr στη Μαλακάσα (118 χιλιοστά), την Ιπποκράτειο Πολιτεία (87), την πόλη της Χίου (71) και τη Σκιάθο (68).

Περιορίζονται τα φαινόμενα από το απόγευμα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστούν με φθίνουσα ένταση.

Aπό τις απογευματινές ώρες θα αρχίσουν να περιορίζονται στις Σποράδες και κυρίως στην Εύβοια και την Κρήτη, όπου θα επιμείνουν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Meteo.gr

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Προειδοποίηση για τις μετακινήσεις

Βροχερός ο καιρός – Πτώση της θερμοκρασίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή