Ρεβεγιόν: Ο αριθμός 9 και τα «παιχνίδια» με τον ιό

Ρεβεγιόν: Ο αριθμός 9 και τα «παιχνίδια» με τον ιό

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εορταστική περίοδος ολοένα και πλησιάζει και οι μέρες αυτές διαχρονικά σηματοδοτούν στιγμές χαράς και οικογενειακής ευτυχίας, ακόμη κι αν η πανδημία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για χαλάρωση και οι περιορισμοί βάζουν «φρένο» στις σκέψεις για ρεβεγιόν αλα παλαιά.

Το βασικό ερώτημα όμως που τίθεται από την πλειονότητα των πολιτών είναι το πώς θα γίνουν οι μετακινήσεις για τα σπίτια φίλων και συγγενών και το πόσα άτομα θα μαζευτούν στα γεμάτα καλούδια γιορτινά τραπέζια, αποφεύγοντας -με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας- τη σκέψη του σωστού και του λάθους. Της χαράς από τη μία και της υγείας από την άλλη.

Μπορεί να καταφέραμε να περάσουμε σχετικά «ανώδυνα», σε σύγκριση με πολλές χώρες του κόσμου, το πρώτο κύμα του κορωνοϊού. Μείναμε στα σπίτια μας, γιορτάσαμε το Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες και δεν σουβλίσαμε στις αυλές και τις ταράτσες. Δυστυχώς, όμως, ο ιός δεν έφυγε. Επανήλθε δριμύτερος, υπενθυμίζοντάς μας ότι κάποια πράγματα ξεπερνούν τις δυνάμεις μας. Βέβαια, η ελπίδα που ακούει στο όνομα «εμβόλιο» πλησιάζει και όπως τονίζουν κυνικά οι ειδικοί: «Θα πρέπει να μας βρει ζωντανούς».

Τις τελευταίες ώρες έχει στηθεί ένα άτυπο ντιμπέιτ για τον αριθμό 9. Τα εννέα άτομα που -όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- θα μπορούν να συγκεντρωθούν στα σπίτια τις γιορτές και μάλιστα θα πρέπει αυστηρά «να προέρχονται από δύο οικογένειες».

Μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εμφανίζονται κατηγορηματικοί ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι, καθώς ο αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο. Όπως διατείνονται θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι, ενώ καλούν και σε μποϊκοτάζ της λέξης «ρεβεγιόν» καθώς αυτή έχει την έννοια της ολονύκτιας διασκέδασης.

Την ίδια ώρα, πολλοί έχουν βγάλει τα «κομπιουτεράκια» για να μετρήσουν καλεσμένους και άλλοι τόσοι καταστρώνουν σχέδια για τη χριστουγεννιάτικη εξόρμηση, βάζοντας στο τραπέζι όλους τους πιθανούς συνδυασμούς για sms στο 13033 και τις ανάλογες δικαιολογίες στην απίθανη περίπτωση ενός ελέγχου.

Ας μην παίζουμε όμως με τις λέξεις, ούτε με τους αριθμούς, γιατί όσοι σχεδιάζουν μεγαλοπρεπή πάρτι, βεγγέρες και παιχνίδια με την τράπουλα -συνοδεία ή μη πολυάριθμης παρέας- χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών μέτρων προστασίας, μπορεί να «καούν» τραβώντας και μικρότερο νούμερο από το 9. Εν προκειμένω, ποντάροντας τη ζωή όπως τα χαρτιά το διακύβευμα μεγαλώνει γιατί και ο ιός ξέρει να… μπλοφάρει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή