ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κείμενο των δύο συλληφθέντων για την παρέμβαση έξω από το σπίτι της Σ. Νικολάου

Το κείμενο των δύο συλληφθέντων για την παρέμβαση έξω από το σπίτι της Σ. Νικολάου

Κείμενο των δύο συλληφθέντων από την ομάδα αντιεξουσιαστών που πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από το σπίτι της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «Athens Indymedia». 

Σημειώνεται ότι η ομάδα των ατόμων πέταξε φέιγ βολάν για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

«Οι αστυνομικοί που την προστατεύουν για να μπορεί να διαπράττει ανενόχλητη το δολοφονικό της έργο μας συνέλαβαν. Με αυτήν την παρέμβαση επιχειρήσαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες έγκλειστους-έγκλειστες των φυλακών. Σ’ εκείνους και εκείνες που οι ζωές τους για το σύστημα παραμένουν διαχρονικά αναλώσιμες και απαξιωμένες. Η γ.γ. εγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου αποτελεί ένα λαομίσητο πρόσωπο για την κοινωνία και ειδικά για τους έγκλειστους και τις εγκλειστες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο εν λόγω κείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των προσαχθέντων είναι Ιταλός υπήκοος, ενώ ο δεύτερος είναι ο γιος του τέως προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι «καταδικάζουμε τη σημερινή επιχείρηση εκφοβισμού της Γεν. Γραμ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, από τους γνωστούς πλέον αγνώστους, αλλά και τη στοχοποίησή της από τα φερέφωνα του μίσους και του διχασμού. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να κάνουν το ίδιο».