Στο τραπέζι ακόμη και ολικό lockdown σε «κόκκινες» περιοχές

Στο τραπέζι ακόμη και ολικό lockdown σε «κόκκινες» περιοχές

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτό το ενδεχόμενο ολικού lockdown σε τοπικό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπισθούν περιπτώσεις όπου το επιδημιολογικό φορτίο δεν εμφανίζει σημάδια αποκλιμάκωσης άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, το ενδεχόμενο σκλήρυνσης των μέτρων δεν είναι ανοιχτό μόνο για περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία άλλωστε έχει πληρώσει και το μεγαλύτερο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, όπως καταδεικνύει νέα στατιστική ανάλυση.

«Έχουμε παρατηρήσει σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι σε κάποιες περιφερειακές ενότητες είτε δεν πέφτουν τα κρούσματα όσο θα θέλαμε, είτε πέφτουν αργά είτε έχουμε μικρές αναζωπυρώσεις από καιρό σε καιρό. Σε τέτοιες περιοχές, στις οποίες θα αναφερθεί και συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας το απόγευμα, εάν επιμείνουν τα κρούσματα υψηλά και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίσει να είναι υψηλή, τότε δεν θα έχουμε καμμία επιλογή να πάρουμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα», είπε ο υπουργός αναφερόμενος προφανώς και στο ενδεχόμενο κατάργησης ήδη υφιστάμενων προβλέψεων, όπως λειτουργία λιανεμπορίου με click away, ωράρια απαγόρευσης κυκλοφορίας, λειτουργία κάποιων καταστημάτων υγειονομικού ενδοιαφέροντος κλπ.  

Μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά», ο κ. Πέτσας απέκλεισε το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων έως τις 7 Ιανουαρίου καθώς, όπως εξήγησε, «η χαλάρωση θα ήταν λάθος σήμα σε αυτό που έχουμε μπροστά μας για να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν κίνδυνο. Ο κίνδυνος είναι να δώσουμε το έναυσμα για ένα τρίτο κύμα το οποίο τρίτο κύμα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο».

Το ζήτημα της εφαρμογής των μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Δυτικής Αττικής συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Ελευσίνας στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του

Αμέσως μετά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

«Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετηπερίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι – σπίτι…

Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».

Μεταβαίνει αύριο στην Κοζάνη 

Αύριο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα βρεθεί στην Κοζάνη καθώς στις Αρχές επικρατεί προβληματισμός για το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που παρουσιάζεται στην περιοχή. Σήμερα ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε τηλεφωνική επαφή με τον δήμαρχο της πόλης προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τα αυξανόμενα κρούσματα που καταγράφονται σε περιοχές της Κοζάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή