Το πρώτο ασθενοφόρο με σύστημα αρνητικής πίεσης

Το πρώτο ασθενοφόρο με σύστημα αρνητικής πίεσης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο ασθενοφόρο όχημα στην Ελλάδα με σύστημα Αρνητικής Πίεσης για την αντιμετώπιση περιστατικών ασθενών με Covid 19, προσφέρει στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω του φορέα συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και με αποκλειστική χρηματοδότηση της Μ/ΜΑRITIME. 

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, σύγχρονο και κατάλληλα εφοδιασμένο ασθενοφόρο όχημα που θα επιτρέψει στα πληρώματα των διασωστών του ΕΚΑΒ, να πραγματοποιούν τις επιχειρησιακές τους ανάγκες, με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια. 

Το ασθενοφόρο όχημα PEUGEOT BOXER είναι το πρώτο ασθενοφόρο που θα κυκλοφορεί στην Ελλάδα με σύστημα Αρνητικής Πίεσης, πλήρως πιστοποιημένο και με Ευρωπαϊκή Έγκριση Τύπου για την πλήρη λειτουργία και κυκλοφορία του. 

Το Αρνητικό Σύστημα Πίεσης, (Negative Pressure System) είναι ένα αναπόσπαστο μέρος των Αντιιικών Συστημάτων κατάλληλων για οχήματα, που αναπτύχθηκε ειδικά για το όχημα αυτό και για την καταπολέμηση του Covid 19 αλλά και άλλων αερομεταφερόμενων ιών καθώς επιτρέπει το φιλτράρισμα και την εξαγωγή μολυσμένου αέρα μέσα στο όχημα (θάλαμος ασθενούς) με ασφάλεια, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης των ιών. Αυτό καθίσταται εφικτό εξαναγκάζοντας τον αέρα να κινείται προς τα κάτω και διατηρώντας μια διαφορά πίεσης σε σχέση με το εξωτερικό του ασθενοφόρου οχήματος. 

Έως και σήμερα, και ιδιαίτερα με αφορμή την πανδημία Covid 19, για την διακομιδή ασθενών χρησιμοποιούνται από το ΕΚΑΒ φορητές κάψουλες αρνητικής πίεσης και ως εκ τούτου η τοποθέτηση συσκευής δημιουργίας συνθηκών αρνητικής πίεσης στον θάλαμο ασθενούς ενός ασθενοφόρου, είναι εξαιρετικά χρήσιμη και πρακτική και προσθέτει ένα ακόμα όπλο στο αγώνα της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Σημειώνεται ότι για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης, η ΕΕΕ μέσω του φορέα συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ συγκέντρωσε 13 εκατ. ευρώ, τα οποία αξιοποιήθηκαν για να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να προσφερθεί κρίσιμος εξοπλισμός για την λειτουργία δεκάδων ΜΕΘ και για την νοσηλεία χιλιάδων συμπολιτών μας σε περισσότερα από 40 Νοσοκομεία και Εργαστήρια Αναφοράς σε όλη τη χώρα. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή