ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από ασκήσεις του Π.Ν. (βίντεο)

Εντυπωσιακές εικόνες από ασκήσεις του Π.Ν. (βίντεο)

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι προγραμματισμένες εθνικές τεχνικές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού «Λόγχη», «Αιγιαλός» και «Περισκόπιο» στη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου, Βόρειου και Νότιου Κρητικού πελάγους, με συμμετοχή πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων, ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, κατά τις ασκήσεις εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά στόχων επιφανείας και αέρος με το σύνολο των πυροβόλων των πλοίων, βολές τορπιλών γυμνασίων από υποβρύχια, καθώς και σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε όλα τα είδη των απειλών.

Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Τα γυμνάσια πυρών παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης , επί της φρεγάτας «Λήμνος», όπου διαπίστωσε την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και το ακμαίο ηθικό των πληρωμάτων των μονάδων του Στόλου.

O αρχηγός ΓΕΝ εξήρε την προσπάθεια, τον επαγγελματισμό, την προσήλωση στο καθήκον και την αποφασιστικότητά του προσωπικού των μονάδων ιδιαίτερα κατά την πρόσφατη μοναδική σε διάρκεια κινητοποίηση υπό συνθήκες πανδημίας και τους απηύθυνε ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Εντυπωσιακές εικόνες από ασκήσεις του Π.Ν. (βίντεο)-1

Εντυπωσιακές εικόνες από ασκήσεις του Π.Ν. (βίντεο)-2

Εντυπωσιακές εικόνες από ασκήσεις του Π.Ν. (βίντεο)-3

Εντυπωσιακές εικόνες από ασκήσεις του Π.Ν. (βίντεο)-4

Εντυπωσιακές εικόνες από ασκήσεις του Π.Ν. (βίντεο)-5