ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε 10ήμερη καραντίνα οι ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία

Σε 10ήμερη καραντίνα οι ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία

Νέα αεροπορική οδηγία για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, βάσει της οποίας οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας από τη Μεγάλη Βρετανία θα υπόκεινται σε 10ήμερη καραντίνα.

Η νέα οδηγία τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Προκειμένου να τερματιστεί η καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR (μοριακό) τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.