Ιερώνυμος: «Παρούσα» η Εκκλησία στους εμβολιασμούς

Ιερώνυμος: «Παρούσα» η Εκκλησία στους εμβολιασμούς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον συμβολισμό της έναρξης των εμβολιασμών έναντι της Covid-19, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας, σημειώνοντας πως η εκκλησία θα είναι παρούσα.

Παράλληλα ο κ.κ. Ιερώνυμος τόνισε πως θα ήθελε να είναι και αυτός από τους πρώτους που θα έκαναν το εμβόλιο, ωστόσο δεν του το επιτρέπουν άμεσα οι γιατροί του, αλλά λίγο αργότερα.

Στο πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, ο υπουργός Υγείας ζήτησε από την Εκκλησία της Ελλάδος να συμπαρασταθεί στην οργανωμένη Πολιτεία, «στην προσπάθεια η οποία γίνεται έτσι ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας, να τους φροντίσουμε».

«Το αγαθό της Υγείας, της Δημόσιας Υγείας, η αξία της ανθρώπινης ζωής, αυτές τις μέρες της αγάπης και αλληλεγγύης των Χριστουγέννων, τις ιερές και άγιες αυτές μέρες, είναι ακόμα πιο σημαντικό να το τονίζουμε και να το δείχνουμε με πράξεις», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ» προς το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Ευαγγελισμού» και ανέφερε ότι συζήτησαν με τον κ. Κικίλια για την πορεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και όλος ο πλανήτης ώστε αυτό το κακό να σμικρυνθεί.

«Ο εμβολιασμός είναι ένα από τα μέσα αυτά. Δε θα μπορούσε νομίζω, είναι η προσωπική μου άποψη, αλλά πιστεύω και η πλειοψηφία της Ιεραρχίας και οι κληρικοί μας, να μην υποστηρίξει αυτή τη στιγμή την ανάγκη να συνεργαστούμε με την Πολιτεία για τον εμβολιασμό των ανθρώπων. Αυτή τη μέρα, το ξεκίνημα, που είναι και ένας συμβολισμός, δεν θα ήθελα η Εκκλησία να μην είναι παρούσα. Γι’ αυτό, κάποιος από τους Αρχιερείς μας θα είναι. Πιστεύω ότι και αυτού είναι ίδιες οι θέσεις ως προς τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Δεν ξέρω ποιος θα είναι, αλλά πιστεύω ότι στις 27 του μηνός θα είμαστε κι εμείς εκεί», επεσήμανε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή