Κλείνουν πέντε σταθμοί του μετρό

Κλείνουν πέντε σταθμοί του μετρό

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστοί θα παραμείνουν το απόγευμα πέντε σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των μέτρων της αστυνομίας για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή φαινομένων συνωστισμού.

Ειδικότερα, θα κλείσουν από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. οι σταθμοί του μετρό:

  • Σύνταγμα
  • Πανεπιστήμιο
  • Ακρόπολη
  • Μοναστηράκι
  • Θησείο

Τις ίδιες ώρες δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του τραμ στο τμήμα από τη στάση Καλλιρόης έως το Σύνταγμα.

Ρεβεγιόν και μετακινήσεις

Υπενθυμίζεται ότι στον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπεται έντονη αστυνομική παρουσία και μπλόκα, όπου θα ελέγχονται όλοι, στα διόδια, στις εισόδους- εξόδους των πόλεων, αλλά και των νομών, καθώς απαγορεύεται η μετακίνηση από τον ένα στον άλλο, στα ΚΤΕΛ και σε κόμβους των οδικών δικτύων τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως υπαίθριες αγορές, πλατείες, κλ.π.

Επιπλέον, δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων ανήμερα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πώς θα γίνει η μετακίνηση με SMS για επίσκεψη σε σπίτια

Σημειώνεται ότι για την ημέρα των Χριστουγέννων επιτρέπεται η μετακίνηση για μετάβαση σε σπίτια συγγενών. Η μετακίνηση γίνεται με SMS με κωδικό 6 στο 13033 και μόνο μέχρι τις 10 το βράδυ, δεδομένου πως βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

Επισημαίνεται ότι χρειάζεται διαφορετικό SMS για την μετάβαση στο συγγενικό σπίτι που είναι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και διαφορετικό για την επιστροφή, όπως διευκρίνισε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου. 

Σε περίπτωση υπεράριθμων, σύμφωνα και με δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Αστυνομία μπορεί να διενεργήσει έλεγχο μετά από καταγγελία, παρουσία εισαγγελέα και να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σε τέτοια περίπτωση, το αδίκημα είναι αυτόφωρο για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, για παράβαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά σε παραβίαση μέτρων πρόληψης ασθενειών και προβλέπει βαριές ποινές, αν από αυτή την παραβίαση προκύψει μετάδοση ασθένειας και ακόμα βαρύτερες, αν σε ακραία περίπτωση υπάρξει θάνατος.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκόμενους 300 ευρώ, ενώ το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη ανεβαίνει στα 10.000 ευρώ, αν η παραβίαση του μέτρου γίνεται για δεύτερη φορά.

Εκκλησίες

Αναφορικά με τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών: Ένας πιστός ανά 15 τ.μ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστος αριθμός 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού υδάτων σε υπαίθριους χώρους, παρά μόνο εντός των ιερών ναών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή