Σωτ. Τσιόδρας: Τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί

Σωτ. Τσιόδρας: Τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε κλινικές δοκιμές που αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας και ήδη έχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ανέφερε μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «με τον εμβολιασμό σταδιακά όλο και περισσότερων θα μειωθεί η επίπτωση της νέας νόσου, οι άμεσες αλλά και οι χρόνιες επιπλοκές που σχετίζονται με αυτή, η θνητότητα και φυσικά οι κοινωνικές και οι άλλες συνέπειες στην υγεία μας».

«Μαζί με τον δικό μου εμβολιασμό σήμερα ξεκινάει και ο εμβολιασμός των συναδέλφων μου, των υγειονομικών, των επαγγελματιών υγείας που στην πρώτη γραμμή εκτίθενται και αντιμετωπίζουν τον ιό, στα κέντρα υγείας, στα νοσοκομεία και στα ιατρεία τους», είπε ο κ. Τσιόδρας και «τους ευχαρίστησε όλους από βάθος καρδιάς».

Έκανε δε λόγο για «ιστορική στιγμή που όλοι την περιμέναμε και επιτέλους ήρθε», τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας όμως ότι «δεν είναι το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων ανθρώπων. Αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να παραμείνουμε υπομονετικοί και να είμαστε προσεκτικοί, να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο με την τήρηση των γνωστών μέτρων».

Σωτ. Τσιόδρας: Τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί-1

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή