Το ποσοστό εμβολιασμού που σύμφωνα με τους ειδικούς θα φέρει την ανοσία

Το ποσοστό εμβολιασμού που σύμφωνα με τους ειδικούς θα φέρει την ανοσία

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια και να είναι καλύτερο το καλοκαίρι, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Αναφερόμενη στο εμβόλιο, επεσήμανε ότι δεν φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στάθηκε στην ανάγκη τήρησης των μέτρων και την Πρωτοχρονιά, εκτιμώντας πως αν οι δείκτες είναι καλοί μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, δεν υπάρχει πρόβλημα με το άνοιγμα των σχολείων. Προειδοποίησε πάντως ότι «αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν».

Όπως είπε, με τα δεδομένα που επικρατούν σήμερα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές, στις 7 Ιανουαρίου. Σημείωσε δε ότι καλό θα ήταν να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες.

Γώγος: Εντός ημερών οι αποφάσεις για τα σχολεία

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ανέφερε ότι πιθανώς ο ίδιος θα εμβολιαστεί αυτήν την εβδομάδα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Σημείωσε δε ότι εντός ημερών, ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές. «Αν μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 του μηνός αυτό θα είναι θετικό. Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε με τα σχολεία, και δη με τα δημοτικά» είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ως προς το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σημείωσε ότι δεν έχουν ακόμα ληφθεί αποφάσεις, ενώ για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, είπε ότι είναι ακόμη νωρίς να εξεταστεί το ζήτημα.

Για τη Δυτική Αττική, επεσήμανε ότι υπήρχε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε σύγκριση με τον πληθυσμό, ωστόσο σταδιακά η κατάσταση βελτιώνεται και θα επανεξεταστούν τα δεδομένα αυτήν την εβδομάδα, όπως και για την Κοζάνη.

Ο κ. Γώγος σημείωσε ότι αυτές τις ημέρες τηρήθηκαν τα μέτρα και σημείωσε πως υπάρχει μείωση θετικών τεστ, ωστόσο τόνισε ότι ακόμη υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς δεν έχει μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων.

Συνέχεια εμβολιασμών σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς

Σημειώνεται ότι συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εμβολιασμοί επαγγελματιών υγείας κατά της Covid-19 σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας. Σήμερα γίνεται εξάλλου η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών.

Εν τω μεταξύ και σήμερα, συνεχίζονται οι συμβολικοί εμβολιασμοί πολιτικών προσώπων. Ειδικότερα, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Διαβάστε επίσης:

V-Day και στην Ελλάδα: Η αντεπίθεση ξεκίνησε

Έκανε το εμβόλιο ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος

Ο εμβολιασμός, η ασφάλεια και η ανοσία – 26 ερωταπαντήσεις από τον ΕΟΔΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή