Χ. Γώγος: «Επόμενο βήμα» η Γ’ Λυκείου, φόβοι για αύξηση κρουσμάτων

Χ. Γώγος: «Επόμενο βήμα» η Γ’ Λυκείου, φόβοι για αύξηση κρουσμάτων

Η επαναλειτουργία της Γ΄ Λυκείου θα είναι η επόμενη κίνηση που θα τεθεί στο τραπέζι των ειδικών, δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής Χαρ. Γώγος. Αργεί κατά τα φαινόμενα το λιανεμπόριο, φόβοι για αυξηση κρουσμάτων.

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επαναλειτουργία της Γ΄ Λυκείου θα είναι η επόμενη κίνηση που θα τεθεί στο τραπέζι των ειδικών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα επόμενα βήματα» είπε ο καθηγητής εκτιμώντας πάντως ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, την επόμενη βδομάδα θα καταγραφούν αυξημένα κρούσματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξουν άλλες δραστηριότητες είπε «Δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο ακόμα. Δεν υπάρχουν εισηγήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα καθώς αλλάζει πολύ εύκολα η επιδημιολογική εικόνα».

«Το επόμενο θέμα για επανεξέταση είναι το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου», επεσήμανε ο κ. Γώγος και προσέθεσε ότι «θα συζητηθεί την άλλη βδομάδα»

Στο θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος. Σε δηλώσεις του (στο Mega) ανέφερε «Τα σχολεία έκλεισαν λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε με τους γονείς. Για αυτό τώρα θα λειτουργήσουν με ωράριο που θα επιτρέπει οι μαθητές να βγαίνουν κατά ομάδες, ώστε να μην παρατηρείται αυτό το φαινόμενο».

Σχετικά με το πότε θα γίνει το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, ο υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι «όλα θα εξαρτηθούν από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Δεν είναι σωστό εμείς να προτρέξουμε. Υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα ιδίως με τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

«Αντιλαμβάνομαι ότι προτεραιότητα της επιτροπής είναι να δει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εξετάζει συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα. Είναι μια διαρκής διαδικασία» συμπλήρωσε. 

Τη ερχόμενη Δευτέρα, επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές και οι μαθήτριες των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και της Ειδικής Αγωγής

Για τη δια ζώσης λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής θα ισχύσουν εν πολλοίς τα μέτρα που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Έτσι, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση.

Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).

Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT