Ελεύθεροι οι δράστες της επίθεσης στον πρύτανη

Ελεύθεροι οι δράστες της επίθεσης στον πρύτανη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή και οι οκτώ νεαροί που κατηγορούνται για συμμετοχή στην πρωτοφανή επίθεση εις βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, στις 29 Οκτωβρίου 2020, που προκάλεσε αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη. Οι τέσσερις από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ενώ στους υπόλοιπους τέσσερις επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ στον καθένα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά τον μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Κατηγορίες βαριές που επιτρέπουν και την προσωρινή κράτηση των δραστών. Οι ίδιοι πάντως ισχυρίστηκαν ότι δεν μετείχαν στην επίθεση φασιστικού τύπου κατά του πρύτανη.

Η υπόθεση της πρωτοφανούς επίθεσης εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής έπειτα από οργανωμένες έρευνες, από τις οποίες ταυτοποιήθηκαν οι οκτώ νεαροί και η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία με την υπόθεση να παραπέμπεται σε κύρια ανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση είχε προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς οι δράστες είχαν φορέσει ταμπέλα στον πρύτανη και είχαν αναρτήσει φωτογραφίες στο Διαδίκτυο. Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε επικηρύξει τους δράστες με 100.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή