Σκόνη και πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Σκόνη και πολύ υψηλές θερμοκρασίες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου στα νότια τμήματα της Ελλάδας και ιδιαίτερα στο νησί της Κρήτης.

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr στην περιοχή Νεροκούρου Χανίων κατέγραψε 26,8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο κέντρο της πόλης των Χανίων η θερμοκρασία έφθασε τους 26,1 βαθμούς.

Παράλληλα, αυξημένες ήταν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, όπως αποτυπώθηκαν και στην εικόνα του δορυφόρου MeteoSat-11.

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα παραμείνει και την Κυριακή η θερμοκρασία, κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία συνεχίζει να ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή 10 Ιανουαρίου προβλέπονται τοπικές βροχές ή παροδικές καταιγίδες στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 28 βαθμούς), 16 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Ανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα αναμένονται την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή