Στα 300 ευρώ παραμένει το πρόστιμο- επαναξιολόγηση σε 10 ημέρες

Στα 300 ευρώ παραμένει το πρόστιμο- επαναξιολόγηση σε 10 ημέρες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα κρατήσουμε το πρόστιμο εκεί που είναι σήμερα (300 ευρώ) για 10 ημέρες και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του στη Βουλή. Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι το πρόστιμο αυξάνεται και θα ανέρχεται στα 500 ευρώ.   

«Αναφερθήκατε κ. Τσίπρα στα πρόστιμα, επισημαίνοντας ότι δεν θέλουμε το πρόστιμο να είναι τιμωρητικό», είπε πριν κλείσει την τριτολογία του ο πρωθυπουργός κι εξήγησε ότι τα πρόστιμα προβλέπονται για τιμωρηθεί κάποιος που εν γνώσει του παραβιάζει έναν κανόνα κι αυτό έχει συνέπειες όχι μόνο στον ίδιο αλλά και σε άλλους.

Είπε ότι σε μία κίνηση καλής θέλησης κι εμπιστοσύνης είναι διατεθειμένος να κρατήσει το πρόστιμο στα 300 ευρώ για άλλη μία εβδομάδα – δέκα μέρες, για να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι πολίτες απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για το ότι ο σκοπός δεν πρέπει ποτέ να είναι κατασταλτικός αλλά σκοπός συμμόρφωσης για να χτίσουμε -όπως είπε- μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που επέδειξαν προκλητικότατες συμπεριφορές που δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητες. 

Εδώ, εξήγησε, «δεν είμαστε στην περίπτωση που μία συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει με αυτό το οποίο έχουν υποδείξει οι ειδικοί μπορεί να μην έχει καμία απολύτως επίπτωση για εκείνον που την επιδεικνύει, αλλά μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για τους γύρω του, για τους συγγενείς του για ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή