Ξυλοδαρμός στο μετρό: Στον εισαγγελέα οι δύο δράστες

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Στον εισαγγελέα οι δύο δράστες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην δικαιοσύνη παραπέμπονται σήμερα τα δύο ανήλικα αδέλφια, 15 και 17 ετών από το Περιστέρι, που συνελήφθησαν χτες από την Ασφάλεια Αθηνών για την τον ιδιαίτερα βίαιο ξυλοδαρμό του 53χρονου σταθμάρχη στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια όπως και ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη, καθώς έδωσε οδηγίες στους δύο νεαρούς για το πώς θα κρυφτούν για να αποφύγουν την σύλληψη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος των δύο παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει την δικογραφία και θα αποφασίσει αν τελικά θα ασκήσει δίωξη για κακούργημα, οπότε θα τους παραπέμψει στον ανακριτή.

Σημειώνεται ότι μια πληροφορία που έφτασε την Παρασκευή στα γραφεία της Ασφάλειας σχετικά με την ταυτότητα των υπόπτων επιτάχυνε την έρευνα οδηγώντας τις αρχές στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκδοχή, πληροφοριοδότης επικοινώνησε με υψηλόβαθμο αξιωματικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του υπέδειξε ως ύποπτα τα δύο αδέλφια. 

Η πληροφορία φέρεται να διευκόλυνε το έργο των αστυνομικών της Ασφάλειας που πάντως, στο μεταξύ, είχαν προχωρήσει σε διαδικασία άρσης απορρήτου αναζητώντας τα κινητά τηλέφωνα των δραστών.  Γνωρίζοντας με μεγάλη ακρίβεια τις κινήσεις τους από τις κάμερες ασφαλείας του Μετρό προχώρησαν σε σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τελικά κατάφεραν να απομονώσουν τα τηλέφωνά τους.

Τα δύο ανήλικα αδέλφια φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι επιτέθηκαν στον σταθμάρχη επειδή προκλήθηκαν απ’ αυτόν.

Οι δύο ανήλικοι δεν έχουν απασχολήσει άλλη φορά τις αρχές, ενώ τη νύχτα εστάλη από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων ειδική ψυχολόγος, η οποία συνομίλησε μαζί τους στην Ασφάλεια Αθηνών όπου κρατούνταν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή