Επίθεση στο μετρό: Το βίντεο που οδήγησε στα ίχνη των δύο ανηλίκων

Επίθεση στο μετρό: Το βίντεο που οδήγησε στα ίχνη των δύο ανηλίκων

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό κατέγραψε τα δύο ανήλικα αδέλφια, τα οποία ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη του μετρό στον σταθμό της Ομόνοιας, την περασμένη Τετάρτη.

Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας οι δύο ανήλικοι εμφανίζονται να μην φορούν μάσκες και να κρατούν αναψυκτικά, ενώ βρίσκονται στην αποβάθρα του σταθμού του μετρό στην Ομόνοια λίγο πριν από την επίθεση.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το βίντεο για να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, καθώς φαίνονται τα πρόσωπά τους.

Υπό κράτηση μέχρι την απολογία τους τα δύο αδέλφια

Οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις απολογίες τους.

Οι δύο αδελφοί, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς και για απείθεια, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή το Σάββατο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. 

Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε σε βάρος του ειδικού φρουρού, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά την υπόθεση του ξυλοδαρμού. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο ειδικός φρουρός είναι κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα, που αφορούν παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία. Το Σάββατο, ο ειδικός φρουρός με εντολή του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος. Ο συνήγορος του αστυνομικού δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τα δυο αδέλφια διαπληκτίστηκαν με τον σταθμάρχη, γιατί τους έκανε παρατήρηση, ενόσω ήταν στον συρμό, επειδή δεν φορούσαν μάσκες και είχαν τα πόδια πάνω στο κάθισμα.

Αμέσως μετά μπήκαν σε τρένο του ηλεκτρικού και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι, απ’ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν στην μητέρα τους, η οποία πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκείνη φέρεται ότι ενημέρωσε τον 24χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος κατηγορείται ότι καθοδήγησε τα δύο αδέλφια για το πώς να κρυφτούν και έδωσε οδηγίες για την αποφυγή της σύλληψης τους.

Σημειώνεται ότι μια πληροφορία που έφτασε την Παρασκευή στα γραφεία της Ασφάλειας σχετικά με την ταυτότητα των υπόπτων επιτάχυνε την έρευνα οδηγώντας τις αρχές στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκδοχή, πληροφοριοδότης επικοινώνησε με υψηλόβαθμο αξιωματικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του υπέδειξε ως ύποπτα τα δύο αδέλφια. 

Η πληροφορία φέρεται να διευκόλυνε το έργο των αστυνομικών της Ασφάλειας που πάντως, στο μεταξύ, είχαν προχωρήσει σε διαδικασία άρσης απορρήτου αναζητώντας τα κινητά τηλέφωνα των δραστών. Γνωρίζοντας με μεγάλη ακρίβεια τις κινήσεις τους από τις κάμερες ασφαλείας του Μετρό προχώρησαν σε σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τελικά κατάφεραν να απομονώσουν τα τηλέφωνά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή