Επιφυλακτικό άνοιγμα για την αγορά – «Ποντάρουν» στις εκπτώσεις οι έμποροι (εικόνες)

Επιφυλακτικό άνοιγμα για την αγορά – «Ποντάρουν» στις εκπτώσεις οι έμποροι (εικόνες)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η κακοκαιρία πλήττει τη χώρα, με βασικό χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες, ο κλάδος του λιανεμπορίου επιχειρεί να «ξαναζεσταθεί» με τους πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους στα καταστήματα που ανέβασαν ρολά έπειτα από 2,5 μήνες.

Η παρουσία της αστυνομίας, ιδιαίτερα σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους είναι έντονη, ενώ σε ελέγχους προχωρούν και κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας και Εμπορίου του Καταναλωτή.

Επιφυλακτικό άνοιγμα για την αγορά – «Ποντάρουν» στις εκπτώσεις οι έμποροι (εικόνες)-1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Στην Ερμού παρατηρήθηκαν, μετά τις 11 το πρωί, μικρές ουρές εξαιτίας και των περιορισμών, οι οποίοι ισχύουν για τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα καταστήματα. Ωστόσο, η πλειονότητα των πολιτών εμφανίζεται επιφυλακτική, όπως επιβεβαίωσε στο «kathimerini.gr», ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Μάκης Σαββίδης.

Όπως είπε η αγορά είναι έτοιμη, υπάρχει αστυνόμευση και οι έλεγχοι για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό είναι πολλοί. Παρόλα αυτά -σύμφωνα με τον ίδιο- ο κόσμος είναι ακόμη επιφυλακτικός, αλλά οι εκπτώσεις θα βοηθήσουν σιγά – σιγά.

Επιφυλακτικό άνοιγμα για την αγορά – «Ποντάρουν» στις εκπτώσεις οι έμποροι (εικόνες)-2
Φωτ. ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ερωτηθείς για το μέτρο των δύο ωρών, ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επαναλειτουργία των καταστημάτων και για την ασφάλεια του κόσμου, προκειμένου να μην υπάρχουν συγχρωτισμοί και «να ψωνίζουμε με ασφάλεια».

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των καταστημάτων του λιανεμπορίου, δίνοντας και διευκρινίσεις για την περίπτωση που παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές, εξαιτίας των ανοιχτών καταστημάτων. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως εάν σε μια περιοχή παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα, θα κλείσει η συγκεκριμένη αγορά και όχι συνολικά.

Επιφυλακτικό άνοιγμα για την αγορά – «Ποντάρουν» στις εκπτώσεις οι έμποροι (εικόνες)-3
Φωτ. ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Όλοι καταλάβαμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να διατηρήσουμε ανοικτή την οικονομία και το λιανεμπόριο. Κρίμα να κλωτσήσουμε την ευκαιρία της επανεκκίνησης. Πρέπει να λειτουργήσει η αγορά με κανόνες και να κρατήσουμε χαμηλά τη νόσο. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα όλων μας», ανέφερε παράλληλα ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στο Mega. 

Όπως υπενθύμισε ο κ. Σταμπουλίδης, η μετάβαση στα καταστήματα γίνεται με sms στο 13033, με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-  βεβαίωση μετακίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το χρονικό όριο στις μετακινήσεις τέθηκε επειδή «δεν θέλουμε υπερτοπικές μετακινήσεις». Επιπλέον, προέτρεψε τους καταναλωτές, να μη συνωστιστούν στα καταστήματα. «Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και με διευρυμένο ωράριο», κατέληξε. 

Δείτε ακόμη: Πώς λειτουργεί από σήμερα η αγορά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή