Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητεί ο πρύτανης ΑΠΘ

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητεί ο πρύτανης ΑΠΘ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαλεύκανση της υπόθεσης καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του ΑΠΘ ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στην ομάδα του Facebook του Γεωλογικού Τμήματος, φοιτήτρια περιγράφει τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από καθηγητή του Γεωλογικού ΑΠΘ. Η ίδια καταγγέλλει ότι, μετά την άρνησή της στον καθηγητή, εκείνος την απέρριπτε στις εξετάσεις του μαθήματος, με αποτέλεσμα η φοιτήτρια να θέσει σε αδράνεια τις σπουδές της. Τελικά η φοιτήτρια ολοκλήρωσε τις σπουδές της μετά το 2016, όταν ο καθηγητής συνταξιοδοτήθηκε. Μετά την ανάρτηση, ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας Κώστας Παπαζάχος ζήτησε να έλθουν στο φως κι άλλες καταγγελίες, ενώ δήλωσε την πρόθεσή του να εξετάσει εξονυχιστικά τις υποθέσεις.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζήτησε από τον πρύτανη του ιδρύματος, Νίκο Παπαϊωάννου, «να χυθεί άπλετο φως στις καταγγελίες», ενώ ο πρύτανης δήλωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι «ζήτησα επισήμως την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου κάθε τέτοια υπόθεση που αφορά το πανεπιστήμιο να διερευνηθεί σε βάθος και οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή