ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητεί ο πρύτανης ΑΠΘ

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητεί ο πρύτανης ΑΠΘ

Τη διαλεύκανση της υπόθεσης καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του ΑΠΘ ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στην ομάδα του Facebook του Γεωλογικού Τμήματος, φοιτήτρια περιγράφει τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από καθηγητή του Γεωλογικού ΑΠΘ. Η ίδια καταγγέλλει ότι, μετά την άρνησή της στον καθηγητή, εκείνος την απέρριπτε στις εξετάσεις του μαθήματος, με αποτέλεσμα η φοιτήτρια να θέσει σε αδράνεια τις σπουδές της. Τελικά η φοιτήτρια ολοκλήρωσε τις σπουδές της μετά το 2016, όταν ο καθηγητής συνταξιοδοτήθηκε. Μετά την ανάρτηση, ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας Κώστας Παπαζάχος ζήτησε να έλθουν στο φως κι άλλες καταγγελίες, ενώ δήλωσε την πρόθεσή του να εξετάσει εξονυχιστικά τις υποθέσεις.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζήτησε από τον πρύτανη του ιδρύματος, Νίκο Παπαϊωάννου, «να χυθεί άπλετο φως στις καταγγελίες», ενώ ο πρύτανης δήλωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι «ζήτησα επισήμως την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου κάθε τέτοια υπόθεση που αφορά το πανεπιστήμιο να διερευνηθεί σε βάθος και οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν».