Περισσότεροι από 900 αστυνομικοί εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού

Περισσότεροι από 900 αστυνομικοί εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 900 αστυνομικοί είχαν εμβολιασθεί κατά του κορωνοϊού μέχρι χθες το βράδυ.

Ο εμβολιασμός τους γίνεται με δόσεις εμβολίων που περισσεύουν στα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας, από την Δευτέρα 18-1-2021, καθώς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έλαβε σχετική εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά την αναγγελία του πρωθυπουργού, «τα εμβόλια που περισσεύουν θα διατίθενται στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου για τις συναθροίσεις, κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ., για τα μέτρα υπέρ της ανάσχεσης της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Καραμαλάκης, μετά την εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ προχώρησε, μέσα σε μία ημέρα, στην κατάρτιση πινάκων με τα ονόματα του προσωπικού που επιθυμεί να εμβολιαστεί με τα αδιάθετα εμβόλια στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.

Ο εμβολιασμός, όπως είπε, ξεκίνησε με προτεραιότητα τις μάχιμες μονάδες και ηλικιακά κριτήρια.

«Στόχος είναι να μην υπάρξει καμία απώλεια δόσης από τα εμβόλια, που είναι τόσο πολύτιμα για την κοινωνία, τόνισε ο κ. Καραμαλάκης.

Από πλευράς του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε «Μετά από πρόταση μας στην επιτροπή που διαχειρίζεται το θέμα του εμβολιασμού, για να μην χαθεί ούτε μία πολύτιμη δόση και επειδή τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν συντεταγμένα να καλούν τους άνδρες και τις γυναίκες ανά πάσα στιγμή να εμβολιαστούν, είχαμε τελικά αυτό το αποτέλεσμα που ανέφερε ο Αρχηγός. Η διαδικασία είναι συντεταγμένη, έχουν προκριθεί οι μάχιμες υπηρεσίες, όπου ισχύει το ηλικιακό κριτήριο και γίνεται με αντικειμενικό τρόπο. Οι αστυνομικοί εμβολιάστηκαν με δόσεις που θα χάνονταν και το ίδιο γίνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο Λιμενικό, κ.λπ.».

Πρόσθεσε, δε, ότι ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, παρόντος και του ιδίου, ελέγχουν τις επιτροπές ελέγχου για τον covid-19 και τόνισε ότι γίνεται πολύ σοβαρή δουλεία σε αυτόν τον τομέα.

Πάνω από 52 εκατ. ευρώ το ύψος προστίμων για τα μέτρα

Να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με τον κ. Καραμαλάκη- από τον περασμένο Μάρτιο η Αστυνομία έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 8,5 εκατομμύρια ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της covid-19, έχουν βεβαιωθεί πάνω από 230.000 παραβάσεις και το ύψος των προστίμων που έχουν κοπεί ξεπερνά τα 52 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Καραμαλάκης εξέφρασε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του προς τους αστυνομικούς που «έχουν την ευθύνη των ελέγχων, αλλά και ασφαλούς μεταφοράς και φύλαξης των εμβολίων στους χώρους αποθήκευσης και στα σημεία των εμβολιασμών, σε όλη την επικράτεια και εργάζονται αγόγγυστα, χωρίς άδειες, όλους αυτούς τους μήνες, ξεπερνώντας τα όρια τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή