ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΗΦΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ

«Ισχυρή η εκδοχή της ανθρωποκτονίας»

«Ισχυρή η εκδοχή της ανθρωποκτονίας»

Την πιθανότητα εμπλοκής επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη αναδεικνύει η σύζυγος του εκλιπόντος πρώην υπουργού, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, σε επιστολή που απηύθυνε προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην επιστολή της η κυρία Βαλυράκη, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει: «Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία, η εκδοχή της ανθρωποκτονίας». Και προσθέτει: «Τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος», σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, η οποία στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη». Σημειώνεται ότι η οικογένεια του πρώην υπουργού ζήτησε να αναβληθεί η κηδεία του, προκειμένου να διευκολυνθεί η έρευνα. Από την πλευρά του υπουργείου Ναυτιλίας διαμηνύεται ότι θα ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του δυστυχήματος. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ως αίτια θανάτου του Σήφη Βαλυράκη αναφέρονται βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα και στον λαιμό, όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας. Ανέφερε, επίσης, ότι οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από θλων και τέμνον όργανο, που ένα τέτοιο είναι η προπέλα του σκάφους και επειδή το γεγονός αυτό συνέβη μέσα στη θάλασσα συνεπακόλουθό του ήταν ο πνιγμός. Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε ο πρώην υπουργός να είχε υποστεί κάποιο καρδιακό πρόβλημα ούτε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται πως ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής έπειτα από έρευνα του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ερέτριας. Η έρευνα είχε ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα, οπότε δηλώθηκε ότι αγνοείται ο πρώην υπουργός. Το φουσκωτό σκάφος του εντοπίσθηκε προσαραγμένο κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι και στο εσωτερικό του βρέθηκαν δύο ψαροντούφεκα.