Άρση τηλεφωνικού απορρήτου των ψαράδων ζητεί η οικογένεια Βαλυράκη

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου των ψαράδων ζητεί η οικογένεια Βαλυράκη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση κατά αγνώστων στην εισαγγελία Χαλκίδας κατέθεσε το πρωί της Τρίτης μέσω των συνηγόρων της η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη.

Η οικογένεια ζητά από τις εισαγγελικές αρχές και το Λιμενικό να προχωρήσει στην άρση απορρήτου στα τηλέφωνα ψαράδων της περιοχής, που σταθμεύουν τα σκάφη τους στο λιμανάκι της Ερέτριας. Κοντά δηλαδή στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο πρώην υπουργός.

Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας η οικογένεια ευελπιστεί να συγκεντρώσει στοιχεία για το στίγμα το κινητών τηλεφώνων των ψαράδων και άρα τις κινήσεις τους, το μοιραίο για τον 78χρονο Σήφη Βαλυράκη πρωινό της 24ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα εξάλλου με ορισμένες πηγές ενημέρωσης έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από τις 11π.μ. έως τις 2 μ.μ. της Κυριακής 24 Ιανουρίου, συνολικά έξι επαγγελματικά σκάφη απέπλευσαν από το λιμάνι της Ερέτριας, παρά τα όσα αντίθετα δήλωσαν οι ψαράδες ενώπιον του Λιμενικού.

Τη Δευτέρα, η τοπική λιμενική αρχή που έχει συγκεντρώσει πάνω από 50 καταθέσεις για την υπόθεση σχημάτισε δικογραφία για ψευδορκία σε βάρος δύο ψαράδων.

Εξεταζόμενοι στο πλαίσιο της έρευνας και οι δύο είχαν αρνηθεί ότι είχαν πάει για ψάρεμα το πρωί της Κυριακής. Ωστόσο, από την εικόνα ενός drone που πετούσε στην περιοχή προέκυψε ότι οι βάρκες τους, το επίμαχο διάστημα, δεν βρίσκονταν στο λιμάνι της Ερέτριας

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή