Επαναλειτουργούν 34 σιντριβάνια στην Αθήνα

Επαναλειτουργούν 34 σιντριβάνια στην Αθήνα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επαναλειτουργία δεκάδων σιντριβανιών της πόλης έως το τέλος του χρόνου επιχειρεί ο Δήμος Αθηναίων υλοποιώντας ένα πρόγραμμα συντήρησης και όπου χρειάζεται ανακατασκευής των υδάτινων στοιχείων. Hδη, μετά την Ομόνοια τίθενται σταδιακά σε λειτουργία τα σιντριβάνια στην πλατεία Τρούμαν, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην πλατεία Ρηγίλλης, στην πλατεία Ιδρύματος Ερευνών, στην πλατεία Μεταξουργείου, στην πλατεία Αιγύπτου, στην πλατεία Αμερικής και στην περιοχή Φιξ Πατησίων. 

Συνολικά θα επαναλειτουργήσουν 34 σιντριβάνια, τονίζει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, Σάκης Κολλάτος, μέσω εργολαβίας που έχει συνάψει ο δήμος. Προβλέπεται ότι σε κάποια σιντριβάνια θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του εξοπλισμού τους, αλλά σε κάποια απαιτούνται και εργασίες ανακατασκευής καθώς έχουν μείνει για καιρό εκτός λειτουργίας. 

Επαναλειτουργούν 34 σιντριβάνια στην Αθήνα-1
Σε κάποια σιντριβάνια θα γίνει αντικατάσταση εξοπλισμού, ενώ σε άλλα απαιτούνται και εργασίες ανακατασκευής καθώς είναι πολύ καιρό εκτός λειτουργίας. 

Επαναλειτουργούν 34 σιντριβάνια στην Αθήνα-2

Από την πλευρά του δήμου έχει προβλεφθεί επίσης από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και το μεγαλύτερο μέρος των επιδιορθώσεων θα έχει ολοκληρωθεί, εργολαβία συντήρησης των υδάτινων στοιχείων της πόλης. 

«Χρειάζονται συντήρηση τα ηλεκτρολογικά αλλά και αλλαγή νερού και καθαρισμός τακτικά, μια διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο», τονίζει ο κ. Κολλάτος. 

Ζητεί επίσης τη βοήθεια του κόσμου στη συντήρηση της καλής κατάστασης των σιντριβανιών. «Είναι ίσως ανεξήγητο αλλά οι άνθρωποι όταν περνούν από ένα σιντριβάνι συχνά πετούν κάτι μέσα. Ελπίζουμε ότι όταν θα λειτουργούν όλα και θα ομορφύνει η πόλη, θα είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. Το ωραίο παρακινεί να το προστατέψουμε», τονίζει.

Επαναλειτουργούν 34 σιντριβάνια στην Αθήνα-3
Από τον Δήμο Αθηναίων έχει προβλεφθεί, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, εργολαβία συντήρησης των υδάτινων στοιχείων της πόλης. 

«Κρίκοι μιας αλυσίδας»

«Η ζωή στην Αθήνα περνάει μέσα από τους δρόμους, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τις γειτονιές της. Τα σιντριβάνια είναι κρίκοι αυτής της αλυσίδας που δημιουργείται στην πρωτεύουσα. Γιατί η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα ορίζεται από όλα αυτά που βρίσκονται δίπλα μας ή μπροστά μας αλλά δεν τα βλέπαμε γιατί είχαν αφεθεί, είχαν ξεχαστεί. Τώρα, κάνουμε αυτά τα κομμάτια της πόλης ορατά», τονίζει ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή