Ν. Αλιβιζάτος: Να μην βλέπουν ασθενείς όσοι γιατροί δεν εμβολιάζονται

Ν. Αλιβιζάτος: Να μην βλέπουν ασθενείς όσοι γιατροί δεν εμβολιάζονται

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη πως κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να εμβολιαστεί εάν αρνείται για σοβαρούς λογούς συνείδησης, εξέφρασε ο καθηγητής Συνταγματικού Δίκαιου Νίκος Αλιβιζάτος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 103,3, ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε πως ακόμη και ένας γιατρός μπορεί να απαλλαγεί από αυτή την υποχρέωση, ωστόσο -όπως είπε- «το κράτος οφείλει να απαγορεύσει στο συγκεκριμένο γιατρό, που δεν έχει εμβολιαστεί, να βλέπει ασθενείς και να τον εντάξει σε άλλη υπηρεσία χωρίς να υπάρχει επαφή με ασθενείς».

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως επειδή οι γιατροί είναι λειτουργοί, δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούν να βλέπουν ασθενείς, εάν δεν εμβολιαστούν.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ερωτηθείς για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Αλιβιζάτος επεσήμανε πως τα οφέλη από αυτό είναι πολύ περισσότερα από τις πιθανές βλάβες.

Αναφερόμενος σε παραδείγματα, ο καθηγητής τόνισε πως εάν κάποιος έχει το εν λόγω πιστοποιητικό δεν θα υπόκειται σε ελέγχους σε αεροδρόμια και σύνορα, και θα ταξιδεύει πιο εύκολα κ.λπ. «Αν δεν εμβολιαστείς θα πρέπει να ξέρεις τις συνέπειές σου», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή