Νίκη Κεραμέως: Περιμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής για τα σχολεία

Νίκη Κεραμέως: Περιμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής για τα σχολεία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πηγαίνουμε βήμα βήμα, περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, και βάσει αυτών λαμβάνονται οι αποφάσεις. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου τα σχολεία ως μέτρο αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έχουν γίνει, το ποσοστό θετικότητας είναι στο 0,23% και πως τα κλειστά τμήματα στη χώρα είναι στο 0,29%. Τα σχολεία που έχουν κλείσει όλα τα τμήματά τους αποτελούν το 0,5% του συνόλου».

Κληθείσα να σχολιάσει τις απόψεις ειδικών που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν, τόνισε ότι «δεν θα σταθώ σε μεμονωμένες απόψεις. Υπάρχει η επιτροπή των ειδικών που βγάζει τις εισηγήσεις. Απ’ όσο γνωρίζω, στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης δεν υπάρχει το θέμα των σχολείων».

Για το νομοσχέδιο που φέρνει ένα νέο τρόπο φύλαξης στα ΑΕΙ, η υπουργός Παιδείας, είπε ότι το νέο αστυνομικό σώμα θα έχει τρία επίπεδα λειτουργίας.

Διευκρίνισε ότι το προσωπικό που θα στελεχώσει το σώμα για τα πανεπιστήμια θα είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για τις εστίες παραβατικότητας που υπάρχουν σε κάποια ΑΕΙ, θα λειτουργεί προληπτικά και αποτρεπτικά σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων, ενώ θα είναι σε ανοιχτή γραμμή με την ΕΛ.ΑΣ, ώστε να γίνονται ταχύτατα επεμβάσεις, όταν αυτό απαιτείται.

Επανέλαβε ότι το μέτρο για την παρουσία της αστυνομίας δεν αφορά σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα, αλλά συγκεκριμένα πανεπιστήμια.

Για τις αντιδράσεις που υπάρχουν, υπογράμμισε ότι είναι «πολύ υγιές, πολύ γόνιμο για τη δημοκρατία μας», πρόσθεσε ωστόσο ότι εδώ και 40 χρόνια όλες οι προσεγγίσεις που έχουν υιοθετηθεί για την αποτροπή της παραβατικότητας στα ΑΕΙ έχουν αποτύχει.

«Είναι θλιβερό εν έτει 2021 να συζητάμε για πράγματα που άλλες χώρες τα έχουν λύσει εδώ και δεκαετίες», τόνισε.

Κοντοζαμάνης

«Κρίσιμη» χαρακτήρισε τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στο MEGA, είπε ότι «η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της εξετάζοντας τις εισηγήσεις των ειδικών». 

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η πιστή τήρηση των μέτρων», τόνισε για να προσθέσει ότι «θα πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών».

«Συζητάμε κάθε ενδεχόμενο, όλα τα πιθανά μέτρα ώστε να προλάβουμε τη μεγάλη διασπορά του ιού», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί είναι αυτή που θα κρίνει πιθανά νέα μέτρα και η κυβέρνηση κινείται βήμα βήμα, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και βασίζει τις αποφάσεις της στις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή