ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παραγωγή τροφίμων

Για την εργασιακή ένταξη των ανέργων και την ενδυνάμωση των ευάλωτων ομάδων

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παραγωγή τροφίμων

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δωρεάν συμμετοχή για όσους και όσες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις γνώσεις για να ασχοληθούν επαγγελματικά με την παραγωγή τροφίμων, σχεδίασε η μη κερδοσκοπική Wise Greece, που από το 2013 βοηθά τους μικρούς παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όπως τονίζεται, το πρόγραμμα «The Business of Food» απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη μαγειρική και το να πειραματίζονται με νέες γεύσεις και θα σκέπτονταν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον τομέα των τροφίμων ή να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση. Συγκεκριμένα, φοιτητές όλης της Ελλάδας, άνεργες γυναίκες της Αθήνας ή της επαρχίας, άνδρες και γυναίκες άνω των 50 που σκέπτονται να κάνουν στροφή στο επάγγελμά τους, αλλά και μέλη γυναικείων συνεταιρισμών είναι οι βασικοί ωφελούμενοι του προγράμματος. 

Μέσα από τα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2021 διαδικτυακά, αλλά και με φυσική παρουσία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τα πρώτα βήματα της επιχειρηματικότητας και θα ενημερωθούν για τις παγκόσμιες τάσεις στον τομέα της παραγωγής τροφίμων. «Θα μάθουν πώς μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους σειρά προϊόντων και θα εμπνευστούν από ιστορίες των διάσημων Σεφ που θα φιλοξενήσουμε στα σεμινάρια. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά επιτυχημένους παραγωγούς τροφίμων από όλη την Ελλάδα, που εξάγουν ήδη τα προϊόντα τους, οι οποίοι θα μοιραστούν την εμπειρία τους και θα λειτουργήσουν σαν μέντορες. Έμπειροι ομιλητές και εκπαιδευτές, θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες στον μαγικό κόσμο της επιχειρηματικότητας και της παραγωγής τροφίμων με τρόπο εύκολο, ευχάριστο και διαδραστικό», επισημαίνει η Wise Greece.

*Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν ένα εκπαιδευτικό kit με τα «εργαλεία» που θα χρειαστούν για τα σεμινάρια! 

*Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τη Wise Greece, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.