Αλεξάνδρα, Νίκος, Λαμπρινή: Οι πρωταγωνιστές της καθαριότητας στην Αθήνα

Αλεξάνδρα, Νίκος, Λαμπρινή: Οι πρωταγωνιστές της καθαριότητας στην Αθήνα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους ανθρώπους πίσω από τις επιχειρήσεις καθαριότητας στις γειτονιές της ρωτεύουσας θέλησε να αναδείξει ο Δήμος Αθηναίων.

Ας τους γνωρίσουμε με τα μικρά τους ονόματα: 

Είναι η Αλεξάνδρα, ο Νίκος και η Λαμπρινή. Οι οποίοι μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους τους, δουλεύουν στο παρασκήνιο αλλά είναι ταυτόχρονα και πρωταγωνιστές του πολιτισμού της καθημερινότητας.
 
Κάτι που κάνουν καθημερινά σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Στους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τις πλατείες, τα πάρκα και στην καρδιά της καθημερινής ζωής, στις γειτονιές.
 
Χωρίς αυτούς, σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δ. Αθηναίων, «η προσπάθεια να αλλάξει η Αθήνα, να καθαρίσει, να πλυθεί και να απολυμανθεί, δεν θα μπορούσε να έχει κανένα αποτέλεσμα. Γιατί έκαναν πράξη την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες καθαριότητας. Μπαίνουν μπροστά στις σαρωτικές επιχειρήσεις που γίνονται καθημερινά αλλά και στις «Κυριακές της καθαριότητας» σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
 
Στην περίοδο της πανδημίας γίνονται η ασπίδα μας, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, με την παρουσία και τη δουλειά τους στα δύσκολα. Το αυτονόητο της καθαρής πόλης για τους υπολοίπους, είναι αποστολή για τους εργαζόμενους. Και τα καταφέρνουν».
 
Αυτό έκαναν και σήμερα στα Κάτω Πατήσια. Σάρωσαν, έπλυναν και σφουγγάρισαν ολόκληρη την περιοχή, στην 39η «Κυριακή της καθαριότητας», με κόπο, επιμονή και αγάπη για την πόλη και τους ανθρώπους της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή