Αθ. Εξαδάκτυλος: Γενικό lockdown το συντομότερο – Το νέο στέλεχος κινείται ταχύτερα

Αθ. Εξαδάκτυλος: Γενικό lockdown το συντομότερο – Το νέο στέλεχος κινείται ταχύτερα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρέπει να εφαρμοστεί γενικό lockdown, προκειμένου να μην βρεθούμε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα που θα έχει κόστος στην οικονομία και στο σύστημα υγεία, υποστήριξε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να είναι αποτελεσματικό αυτό το lockdown χρειάζεται να διαρκέσει από δύο έως τέσσερις εβομάδες.

«Προς τα τέλη Μαρτίου που θα έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί θα μπορούμε να είμαστε σε μια άλλη φάση» επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, «το καινούριο στέλεχος κινείται ταχύτερα, δεν έχουμε τα ίδια χρονικά περιθώρια».

«Αν κάνουμε τώρα lockdown, θα καταφέρουμε να ακούσουμε τις καμπάνες το Πάσχα», επιχειρηματολόγησε.

Σημειώνεται πως αν και ο ίδιος θεωρεί ότι μια καθολική απαγόρευση πρέπει να συμβεί το συντομότερο, η άποψη της επιτροπής για το lockdown -όπως είπε ο ίδιος- είναι μειοψηφική. 

Οπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία θα συμμετάσχουν ο κ. Κικίλιας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή