Αθ. Εξαδάκτυλος: Ως τις 28 Φεβρουαρίου θα έχουμε αποτελέσματα

Αθ. Εξαδάκτυλος: Ως τις 28 Φεβρουαρίου θα έχουμε αποτελέσματα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση πως οι δύο εβδομάδες lockdown στην Αττική θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως «για να έχουμε αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, μικρότερη χρονική διάρκεια και να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δύο πλεονεκτήματα που έχουμε μπροστά μας, δηλαδή τον καιρό που θα βελτιωθεί ο καιρός και τον Μάρτιο που υπάρχει η προοπτική παραλαβής πολλών εμβολίων, έτσι ώστε να εμβολιαστεί ένα ικανοποιητικό μέρος του πληθυσμού» και εξήγησε πως σε περίπτωση που πηγαίναμε στο lockdown αργότερα, «θα είχαμε πάλι μια βασανιστική διαδικασία με πολύ αργό αποτέλεσμα, όπως είχαμε το φθινόπωρο». 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ότι δεν θα έχουμε την επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας που είχαμε το φθινόπωρο.

Ερωτηθείς για το εάν ήταν λανθασμένη η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως «όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες, συμμετέχουν στη διάδοση του ιού. Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό ο οποίος αλλάζει ταχύτατα και απαιτείται μία πιο γρήγορη απάντηση, ενώ έχουμε και μια κοινωνία η οποία είναι εξουθενωμένη. Τα παιδιά νοσούν ελαφρά, κινδυνεύουν λίγο αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν μεταδίδουν τον ιό, καθώς τα στοιχεία αλλάζουν συνεχώς».

«Όλοι είμαστε στο ίδιο καράβι που κλυδωνίζεται από μια πρωτόγνωρη καταιγίδα. Ας δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να συντομεύσουμε όσο το δυνατόν αυτή την περιπέτεια. Και ως κοινωνία και ως πολιτεία φερόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αναζητώντας πάντα μια ισορροπία που είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν θα υπήρχε τρόπος να εξαιρεθούμε από αυτό που συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο», επεσήμανε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή