Έρχεται «εντυπωσιακή» αλλαγή του καιρού με παγετό και πυκνές χιονοπτώσεις

Έρχεται «εντυπωσιακή» αλλαγή του καιρού με παγετό και πυκνές χιονοπτώσεις

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως το προσεχές Σαββατοκύριακο και για μία περίπου εβδομάδα η χώρα εισέρχεται σε ισχυρή κακοκαιρία.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, κατά τόπους οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ενώ το κρύο θα συνοδεύεται από πυκνές χιονοπτώσεις, στα περισσότερα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Έρχεται «εντυπωσιακή» αλλαγή του καιρού με παγετό και πυκνές χιονοπτώσεις-1

Aπό την πλευρά του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις ή και νησιά.

«Ένα ισχυρό ατμοσφαιρικό βουνό αναμένεται να καλύψει μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και καθώς αυτό θα συνδυαστεί με χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις προς τα ανατολικά – βορειοανατολικά τμήματα θα ωθήσει πολικές αέριες μάζες προς τη χώρα μας και τη νότια Ευρώπη γενικότερα. Καθώς αυτές θα αλληλεπιδράσουν με θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο θα σχηματίσουν διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που θα επηρεάσουν τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά», ανέφερε στο Facebook.

O ίδιος σημείωσε πως πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και την πόλη της Θεσσαλονίκης και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή συνοδεία πολύ χαμηλών θερμοκρασιών επιτρέποντας και τη χιονόστρωση η οποία είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα.

Όσον αφορά την Αττική ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε πως «πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και το νομό Αττικής αρχικά σε ορεινές περιοχές και την Κυριακή σταδιακά μέχρι και τα βόρεια προάστια. Μάλιστα από τις απογευματινές – βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας είναι πολύ πιθανό οι πυκνές χιονοπτώσεις να επηρεάσουν το σύνολο του νομού».

Meteo: Έρχεται η κακοκαιρία «Μήδεια»

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, oι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη σήμερα, βαθμιαία θα κινηθούν νότια και θα επηρεάσουν την περιοχή της χώρας μας, κυρίως από το Σάββατο 13/2, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μήδεια», με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Πριν όμως την κακοκαιρία «Μήδεια», αύριο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα κεντρικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο γενικά από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά έως το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή