Εντονη όχληση Αγκυρας για το αμερικανικό αίτημα αποφυλάκισης Καβαλά

Εντονη όχληση Αγκυρας για το αμερικανικό αίτημα αποφυλάκισης Καβαλά

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Σκληρή είναι η αντίδραση της Τουρκίας στο αίτημα των ΗΠA για την άμεση αποφυλάκιση του επιχειρηματία και ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά. 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι αναφέρει πως «με την ανακοίνωσή μας στις 20 Ιουλίου του 2020 είχαμε απαντήσει στο κάλεσμα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την αποφυλάκιση του Oσμάν Καβαλά. Και η δεύτερη ανακοίνωσή τους δεν συμβαδίζει με τις αρχές του κράτους δικαίου».

Ο κ. Ακσόι υπενθυμίζει την παραμονή του Φετουλάχ Γκιουλέν στις ΗΠΑ και κατηγορεί την Ουάσιγκτον τονίζοντας πως «η χώρα η οποία δεν εκδίδει τον ηγέτη της FETO, ο οποίος εμπλέκεται  σε απόπειρα πραξικοπήματος  εναντίον της δημοκρατίας στην Τουρκία και το κάνει αυτό με την δικαιολογία των νομικών διαδικασιών, τώρα προσπαθεί να παρέμβει  στις νομικές διαδικασίες που συνεχίζονται στην Τουρκία. Αυτό είναι ασυνέπεια και δείχνει έλλειψη αρχών.

Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου. Κανένα κράτος και κανένας άλλος δεν μπορεί να δίνει εντολές στα τουρκικά δικαστήρια σχετικά με τη δικαστική διαδικασία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT