Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 75 -79 ετών

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 75 -79 ετών

Η παραπάνω ομάδα θα λάβει το εμβόλιο της Pfizer

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την ηλικιακή ομάδα 75 – 79, ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Η παραπάνω ομάδα θα λάβει το εμβόλιο της Pfizer.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 έως 64 ετών , που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca, 45.000 δόσεις του οποίου έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα. Οι εμβολιασμοί με το εν λόγω εμβόλιο θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα κλείνουν ραντεβού με τους επαρακάτω τρόπους:

-Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.

-Απευθείας με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.

-Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.

-Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

Για να ελέγξει κάποιος αν ανήκει σε ομάδα προτεραιότητας θα πρέπει: 

-Να εισάγει ΑΜΚΑ και  ονοματεπώνυμό  στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.

-Να στείλει  γραπτό μήνυμα (SMS) στον πενταψήφιο κωδικό 13034.

Σημειώνεται ότι μέσα στον Φεβρουάριο ενισχύεται η δυναμική των εμβολιαστικών κέντρων, με πάνω από 750 κέντρα συνολικά και 100 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Επίσης, χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την ανίχνευση και ποσοτικοποίηση του ιού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα πόλεων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Πελοποννήσου και Κρήτης. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή