Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία

Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση να παραμείνει κλειστή για ένα 24ωρο η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, από τις πέντε χθες το απόγευμα, δείχνει την αγωνία των αρμοδίων για την ένταση των καιρικών φαινομένων, που αναμένεται να είναι μεγάλη στην περιοχή της Αττικής και συνολικότερα της Ανατολικής Στερεάς σήμερα. Και χθες η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, παρέμεινε κλειστή από το πρωί έως τη μία το μεσημέρι λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα να σχηματισθούν ουρές από ακινητοποιημένα Ι.Χ. και φορτηγά, έως ότου η κυκλοφορία να διοχετευθεί προς άλλες κατευθύνσεις και να ενημερωθούν οι οδηγοί.

Το κλείσιμο της εθνικής οδού αποφασίστηκε σε ειδική σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας χθες, προκειμένου να μην υπάρξουν εγκλωβισμένοι λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, καθώς τα φαινόμενα αναμενόταν να ενταθούν. Ωστόσο πολλοί οδηγοί τόνιζαν ότι υπέστησαν άνευ λόγου ταλαιπωρία εφόσον έπρεπε να προβλεφθεί να παραμείνει ανοιχτή η εθνική οδός. Επειτα από επικοινωνία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τις εταιρείες «Νέα Οδός» και «Κεντρική Οδός» (που διαχειρίζονται αντιστοίχως τα τμήματα της εθνικής οδού Αθήνα – Σκάρφεια και Σκάρφεια – Ράχες) συμφωνήθηκε σήμερα και μέχρι τις 19.00 να μην καταβάλλουν διόδια οι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου.

Η κακοκαιρία προκάλεσε ανατροπές και στα προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς η δυσκολία πρόσβασης ιδιαίτερα ηλικιωμένων ατόμων έφερε ακυρώσεις. Στην Ικαρία, λόγω της κακοκαιρίας, δεν στάθηκε δυνατό να φτάσουν όπως είχε προγραμματιστεί τα εμβόλια, οπότε αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί και θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες με επαναπρογραμματισμό. 

Σήμερα αλλά και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα ειδικά σχολεία σε όλη την Αττική, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας. Υπενθυμίζεται ότι έτσι κι αλλιώς τα υπόλοιπα σχολεία στην Αττική λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης λόγω κορωνοϊού. 
Κλειστά παρέμειναν χθες και τα σχολεία σε όλη την Κεντρική Μακεδονία καθώς και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Το πιθανότερο είναι ότι και σήμερα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ από αύριο οι σχετικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους δήμους. Επίσης, χθες αλλά και σήμερα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Μαγνησία, στις Σποράδες και στη Ζάκυνθο, ενώ στα Χανιά προβλέπεται να μη λειτουργήσουν διά ζώσης και αύριο.  

Χθες εξάλλου, λόγω της έντονης χιονόπτωσης αλλά και των θυελλωδών ανέμων, προβλήματα δημιουργήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Καστοριά χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί ένας άνθρωπος ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του και είχε προβλήματα υγείας. 

Στη Σαμοθράκη το χιόνι έκλεισε πολλούς δρόμους αλλά και τις πόρτες των σπιτιών. Τα συνεργεία του δήμου έκαναν μεγάλες προσπάθειες αποχιονισμού, ενώ ο δήμαρχος της πόλης ζητούσε από τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις. 

Στα Τρίκαλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα έφτασαν μέχρι το κέντρο της πόλης σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τις βασικές οδικές αρτηρίες ανοιχτές. Στη Λαμία, όπου το θερμόμετρο έπεσε πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, το αλάτι και τα μηχανήματα δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη μετατροπή των δρόμων σε «γυαλί». 

Στην Αττική διακόπηκε η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το νοσοκομείο 414 έως τον Αγιο Πέτρο, και στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θήβας, από τον κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή