Πότε θα αναπληρωθούν οι χαμένοι εμβολιασμοί

Πότε θα αναπληρωθούν οι χαμένοι εμβολιασμοί

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον επαναπρογραμματισμό των εμβολιασμών που δεν έγιναν, εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας κατά το καθιερωμένο briefing για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι υπήρξε άμεση αντίδραση, όσον αφορά τους εμβολιασμούς, με την αναβολή προγραμματισμένων ραντεβού. «Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να επαναπρογραμματιστούν άμεσα, με την αποστολή σχετικού sms για την ενημέρωση των πολιτών».

«Λόγω των ειδικών συνθηκών και περιορισμού χρήσης -ειδικότερα για το εμβόλιο της Pfizer- μετά από κινητοποίηση του μηχανισμού καταφέραμε να εμβολιάσουμε συμπολίτες μας με τη συντριπτική πλειοψηφία των δόσεων. Φέραμε εις πέρας μία επιχείρηση 24 ωρών. Εμβολιάσαμε 450 τρόφιμους και εργαζόμενους στις Φυλλακές Κορυδαλλού, καθώς και ένστολοι, στρατιωτικοί και λοιποί».

Όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως «παρατηρείται άυξηση και σε άλλες περιοχές εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρείται μία σταθεροποίηση».

Μιλώντας για τις κλίνες ΜΕΘ, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως από τις 1.322 στην επικράτεια οι 873 είναι κατειλημμένες και στην Αττική από από τις 599 κλίνες ΜΕΘ οι 489 είναι κατειλημμένες και οι 110 κενές. Σε ό,τιο έχει να κάνει με τις ΜΕΘ-COVID ο υπουργός υγείας ανακοίνωσε πως από τις 656 στην επικράτεια οι 351 είναι κατειλημμένες και οι 305 κενές και στην Αττική από τις 240 κλίνες ΜΕΘ-COVID οι 36 είναι κενές.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση για την ανάγκη αιμοδοσίας, «μίας πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης».

Ξεπεράσαμε τους 600.000 εμβολιασμούς και είμαστε στο 5,71% της εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα, ανέφερε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για τα ραντεβού που δεν έγιναν λόγω κακοκαιρίας, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών, τα ραντεβού θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα και οι πολίτες θα ενημερωθούν τρεις ημέρες πριν από το ραντεβού, όσοι είχαν ραντεβού στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι τα ραντεβού θα γίνουν και αυτά την επόμενη εβδομάδα με την ίδια διαδικασία, ενώ για την ηλικιακή ομάδα 75 και άνω υπάρχει μέριμνα ώστε οι εμβολιασμοί να γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή