Ενημέρωση με sms για νέο ραντεβού

Ενημέρωση με sms για νέο ραντεβού

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνό τους θα ενημερωθούν το επόμενο διάστημα για το νέο ραντεβού τους οι πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν έναντι της COVID-19 προχθές και χθες το πρωί λόγω της αναβολής του εμβολιαστικού προγράμματος. Οπως ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τα ραντεβού των ατόμων ηλικίας 60 έως 64 ετών που ακυρώθηκαν θα πραγματοποιηθούν την προσεχή εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα που ήταν προγραμματισμένα. Για την ώρα και την ημερομηνία θα ενημερωθούν με sms στο κινητό τηλέφωνό τους τρεις ημέρες πριν από το νέο ραντεβού. Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν στον μεγάλο εμβολιαστικό σταθμό «Προμηθέας», στο κτίριο της Helexpo στο Μαρούσι.

Οι πολίτες ηλικίας 75 ετών και άνω καθώς και οι υγειονομικοί, τα ραντεβού των οποίων ακυρώθηκαν, θα εμβολιαστούν την προσεχή Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους για την ακριβή ώρα και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα τους χορηγηθεί το εμβόλιο. Ειδικά για την κατηγορία αυτή προκρίθηκε η συγκεκριμένη λύση με δεδομένο ότι στην πλειονότητά τους τα ραντεβού αφορούν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη χρονική απόκλιση.

Οπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, προκειμένου να μην χαθεί καμία δόση εμβολίου από την αναβολή του εμβολιαστικού προγράμματος, έως και χθες το πρωί ήταν σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση εμβολιασμού εργαζομένων και τροφίμων στις φυλακές Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές, στο νοσοκομείο των φυλακών και στην Αμυγδαλέζα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εμβολιάστηκαν και ένστολοι. Αλλωστε προχθές πραγματοποιήθηκαν 21.021 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 5.019 στην Αττική. Χθες οι εμβολιασμοί έναντι της COVID-19 που έχουν γίνει από τα τέλη του Δεκεμβρίου ξεπέρασαν τις 600.000 (5,71% του πληθυσμού). Η προσέλευση χθες στα εμβολιαστικά κέντρα ήταν πάνω από 89% και έως τις 5 μ.μ. είχαν διενεργηθεί 25.137 εμβολιασμοί.

Εμβόλιο Johnson & Johnson

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της Johnson & Johnson, για το οποίο υποβλήθηκε ήδη στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αίτημα για έγκριση κυκλοφορίας. Οπως σημείωσε, εφόσον το εμβόλιό της λάβει έγκριση, έχει προγραμματιστεί να παραλάβει η χώρα μας 1.200.000 δόσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους και συγκεκριμένα 300.000 δόσεις ανά μήνα, αρχής γενομένης τον Απρίλιο. Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο αυτό είναι μονοδοσικό.

Καταγγελίες φαρμακοποιών

Εν τω μεταξύ, δυσκολίες στη διαδικασία προγραμματισμού των ραντεβού των ατόμων ηλικίας 75 ετών και άνω καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές, αναφέρει ότι εδώ και λίγες ημέρες δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για την ηλικιακή κατηγορία 75-79 ετών, παρά το ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα και γι’ αυτή την ομάδα πολιτών. Αρχές της εβδομάδας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας ενημέρωνε τους πολίτες ότι δεν εμφανίζονται διαθέσιμα ραντεβού για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 σε κανένα από τα κέντρα εμβολιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για τις ηλικιακές ομάδες 75 ετών και άνω, ενώ παρόμοια ανακοίνωση είχε εκδώσει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρτας, σημειώνοντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις για άνοιγμα της πλατφόρμας «προφανώς αφορούν άλλες περιοχές της χώρας, στις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια». Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν καταγράφονται προβλήματα διαθεσιμότητας ραντεβού καθώς και περιοχές όπου αυτά αποκαθίστανται.

Πάντως, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, επιβεβαίωσε στην «Κ» ότι υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις και εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρχει πιο αναλυτική ενημέρωση για τις περιοχές που υφίσταται διαθεσιμότητα εμβολιαστικών ραντεβού, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή