Κοινωνική λειτουργός «εισαγωγέας» στις Φυλακές Νιγρίτας

Κοινωνική λειτουργός «εισαγωγέας» στις Φυλακές Νιγρίτας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη μίας κοινωνικής λειτουργού, η οποία φέρεται να ήταν επικεφαλής δύο εγκληματικών ομάδων που διευκόλυναν την εισαγωγή κινητών τηλεφώνων και άλλων αντικειμένων στις Φυλακές Νιγρίτας, προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της κοινωνικής λειτουργού, δύο έγκλειστων στο Κατάστημα Κράτησης και ενός ιδιώτη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο υπάλληλοι και δύο έγκλειστοι των φυλακών, καθώς και τρεις ιδιώτες.

Και στις δύο ομάδες κύριο ρόλο είχε η υπάλληλος των φυλακών, καθώς εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της αναλάμβανε την εισαγωγή των κινητών τηλεφώνων κ.λπ. αντικειμένων έναντι αμοιβής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κυμαινόταν στα 400 με 600 ευρώ.

Η πρώτη εγκληματική ομάδα ενέχεται, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020, στην εισαγωγή τουλάχιστον οκτώ κινητών τηλεφώνων, δύο συσκευών ηλεκτρονικού δρομολογητή (router), ακουστικών τηλεπικοινωνίας, καρτών SIM και αναβολικών χαπιών.

Στη δεύτερη εγκληματική ομάδα συμμετείχαν -πέραν της υπαλλήλου- έγκλειστος και δύο ιδιώτες, οι οποίοι εντός του 2020, προέβησαν σε τουλάχιστον πέντε παράνομες εισαγωγές κινητών τηλεφώνων.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η υπάλληλος και ο ιδιώτης, μέλος της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος προηγουμένως της είχε παραδώσει δύο κινητά τηλέφωνα, ακουστικά, δύο κάρτες sim και συσκευασία κάρτας sim, προκειμένου να τα εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης, έναντι χρηματικής αμοιβής 900 ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες στο χώρο εργασίας και στην οικία της υπαλλήλου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τρία κινητά τηλέφωνα και φορτιστές, δύο συσκευές ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi- F i), ακουστικά, φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB), ενώ στην κατοχή του ιδιώτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, κινητό τηλέφωνο, 425 ευρώ και πακέτο σύνδεσης κινητού.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε πτέρυγες, κοινόχρηστους χώρους και θαλάμους του Καταστήματος Κράτησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, κάρτα sim και οκτώ αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα (σουβλιά).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή