Συλλήψεις για εισβολή στο υπ. Υγείας

Συλλήψεις για εισβολή στο υπ. Υγείας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα οι δράσεις υποστήριξης του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα από μερίδα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου. Χθες, νωρίς το πρωί, περίπου 60 αναρχικοί συμμετείχαν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας. 

Η κινητοποίησή τους έγινε στις 7 π.μ. Πέταξαν φέιγ βολάν και ανήρτησαν πανό με συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου σε 7 φορές ισόβια μέλους της «17 Νοέμβρη». 

Την κίνησή τους αυτή δημοσιοποίησαν με κείμενο που δημοσίευσαν στο Athens Indymedia. Μεταξύ των αιτημάτων τους ήταν η άμεση μεταγωγή του Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ζήτησαν από τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, να στείλει στον Συνήγορο του Πολίτη το έγγραφο με το οποίο αποφάσισε τη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού. Διμοιρίες της ΥΜΕΤ και της ΥΑΤ διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Αριστοτέλους δημιουργώντας κλοιό γύρω από το υπουργείο. Προσήγαγαν 61 άτομα κατά την έξοδό τους από το κτίριο. Τα άτομα μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και νωρίς το μεσημέρι η προσαγωγή τους μετετράπη σε σύλληψη. 

Εις βάρος τους σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και της απείθειας λόγω της άρνησής τους να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Κατηγορούνται επίσης για παράβαση του νόμου 285, που αφορά υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της COVID-19. Για τον ίδιο λόγο, εξάλλου, τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Νωρίς χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν με λεωφορείο της αστυνομίας στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. 

Στους συλληφθέντες συγκαταλέγονται άτομα με πλούσια δράση στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής απέστειλε έγγραφο προς τον Συνήγορο του Πολίτη που είχε παρέμβει στο θέμα. Επανέλαβε ότι ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στον Δομοκό αντί των φυλακών Κορυδαλλού καθώς στα τέλη Δεκεμβρίου η μεγαλύτερη φυλακή της χώρας ήταν κλειστή λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Δυτική Αττική. Επιπλέον, δεσμεύθηκε στον Συνήγορο ότι το επόμενο διάστημα θα κοινοποιήσει τα σχετικά έγγραφα. 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις αρχές Ιανουαρίου πραγματοποιεί απεργία πείνας και από την περασμένη Τρίτη νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή