Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Ωρωπός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Ωρωπός

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο δήμος Ωρωπού, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις ισχυρές χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ:

«Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 13-02-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα μήνα, ήτοι έως και 13 Μαρτίου 2021».

Ανοίγουν καταστήματα πώλησης εξοπλισμού θέρμανσης σε Βόρεια και Ανατολική Αττική

Νωρίτερα, την επαναλειτουργία επιχειρήσεων πώλησης εξοπλισμού θέρμανσης σε Βόρεια και Ανατολική Αττική μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ειδικότερα, επιτρέπεται από σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και έως και την 28η Φεβρουαρίου, η λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν τους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:

  • ΚΑΔ 47.52.45.06 → Λιανικό εμπόριο σωμάτων καλοριφέρ για κεντρική θέρμανση, που δεν θερμαίνονται ηλεκτρικά, από σίδηρο ή χάλυβα.
  • ΚΑΔ 47.59.58.16 → Λιανικό εμπόριο θερμαντήρων αέρα ή διανεμητών θερμού αέρα π.δ.κ.α. από σίδηρο ή χάλυβα, μη ηλεκτρικών.
  • ΚΑΔ 47.59.58.22 → Λιανικό εμπόριο μερών θερμαστρών, κουζινών, συσκευών για το ζέσταμα φαγητών και παρόμοιων μη ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Υπενθυμίζεται πως συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στις γραμμές Μέσης Τάσης στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ. Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο, για την επανηλεκτροδότηση άλλων περίπου 3.500 νοικοκυριών, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, το πρωί της Παρασκευής.

Την Πέμπτη, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε την αφαίρεση της χρέωσης του δικτύου διανομής σε όλους τους πελάτες που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ανεξαρτήτως παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή.

Νωρίτερα, η διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ, Σοφία Δήμτσα, είχε αναφέρει πως η μηδενική χρέωση αναλογεί περίπου στο 10% του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, ανεξαρτήτως παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη: ΔΕΔΔΗΕ: Με άδεια δασαρχείου το κλάδεμα των δέντρων

Οι βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας που άφησαν χωρίς ρεύμα περί τα 70.000 νοικοκυριά από λίγες έως και πάνω από 48 ώρες εν μέσω πολικού ψύχους έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες αντικείμενο μιας επικοινωνιακής διαμάχης μετάθεσης ευθυνών.

Διαβάστε περισσότερα: Τα δέντρα του μπλακ άουτ και το δάσος των ευθυνών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή