Σπύρος Μπιμπίλας: Άρχισε η διαδικασία, έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη

Σπύρος Μπιμπίλας: Άρχισε η διαδικασία, έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για περισσότερη από μία ώρα παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου, ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου ο κ. Μπιμπίλας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το περιεχόμενο της κατάθεσης του.

«Άρχισε η διαδικασία, επομένως έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη», αρκέστηκε να δηλώσει, ενώ τόνισε ότι δεν επιθυμεί να ερωτηθεί για “το τι έφερε και τι δεν έφερε”, σχολιάζοντας πως οι δημοσιογράφοι γνώριζαν τι θα προσκομίσει πριν μιλήσει ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπιμπίλας κλήθηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό να εισφέρει τα στοιχεία για σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου που διενεργείται εντός του ΣΕΗ.

Το υλικό πoυ παρέδωσε ο κ. Μπιμπίλας θα αποτελέσει την αφετηρία για τις επόμενες ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών που ουσιαστικά θα εκκινήσουν παράλληλες έρευνες, ώστε για τις υποθέσεις που εντοπίζονται «ενεργά» αδικήματα να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες, προκειμένου οι δράστες να έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Αντίστοιχα, αν από τον φάκελο του ΣΕΗ προκύψουν νεότερα στοιχεία για τον ήδη κατηγορούμενο καλλιτέχνη, αφού αυτά αξιολογηθούν ποινικά, θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή