ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Αλέξης Κούγιας ανέλαβε συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη

O Αλέξης Κούγιας ανέλαβε συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη

Την υπεράσπιση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη ανέλαβε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι θα ζητηθεί να μεταφερθεί για την προσεχή Πέμπτη η απολογία του κατηγορούμενου, ενώ θέτει και θέμα δίκαιης δίκης, λέγοντας ότι «μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου».

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Γραφείου Κούγια

Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού.

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου.

Δηλώσεις Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι ο Δ. Λιγνάδης δηλώνει απολύτως αθώος. «Ήμουν μαθητής του πατέρα Λιγνάδη», τόνισε, σημειώνοντας ότι είδε έναν άνθρωπο «δυστυχισμένο, συγκλονισμένο, ταπεινό».

«Δεν μίλαγε για τον εαυτό του, η μεγαλύτερη του στενοχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν και όχι αυτά για τα οποία τον καταγγέλλουν», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την γυναίκα που θεωρείται μάρτυρας – κλειδί στην υπόθεση ο κ. Κούγιας, είπε: «Μου είπε κάτι για την κυρία αυτή. Μου την χαρακτήρισε αναξιόπιστη μάρτυρα», ενώ για άνδρα που έχει καταγγείλει τον σκηνοθέτη, επισήμανε: «Ένας από τους καταγγελλόμενους εμφανίστηκε και τον άκουσα να λέει ότι ήταν πριν 20 χρόνια. Τότε δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα. Τον έπαιρνε μόνος του τηλέφωνο για να πάει σπίτι του».

Πρόσθεσε ότι «αν δεν πειστώ για την αθωότητα του, δεν θα τον υπερασπιστώ. Είμαι πατέρας. Δε θα ήθελα ποτέ ο πατέρας τους να είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να ξεπλύνει, έναν άνθρωπο που θα έχει κάνει κάτι βρώμικο».

Κατέληξε λέγοντας ότι «το τεκμήριο αθωότητας καταρρακώθηκε», μιλώντας για «θεατράλε» διαδικασίες του εντάλματος σύλληψης. «Η δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο. Έχει κανόνες», είπε.