Αλ. Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Ελάχιστα στοιχεία στη δικογραφία

Αλ. Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Ελάχιστα στοιχεία στη δικογραφία

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τηλεγράφημα» χαρακτήρισε τη δικογραφία της υπόθεσης Λιγνάδη ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, αναφέροντας ότι περιέχει ελάχιστα στοιχεία.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του γραφείου της ανακρίτριας, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι «παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και ήδη έχω δοκιμάσει μία έκπληξη. Πρόκειται για μία δικογραφία τηλεγράφημα. Με ελάχιστα στοιχεία που δεν τα έχω διαβάσει».

«Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη» συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε, αφού διαβάσει τη δικογραφία θα τοποθετηθεί για το αν τελικά θα αναλάβει την υπεράσπιση «αυτού του μέχρι πριν λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη και κορυφαίου ηθοποιού».

«Στόχος η Λ. Μενδώνη – Κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα»

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης του είπε πως είναι αθώος και θα αποφασιστεί κατόπιν συζήτησης η υπερασπιστική γραμμή, ενώ ανέφερε πως ο σκηνοθέτης – ηθοποιός γνωρίζει κάποια άτομα από εκείνα που τον καταγγέλλουν.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε βέβαιος πως «στην υπόθεση αυτή, το πρόσωπο που είναι ο στόχος, είναι η Λίνα Μενδώνη, οι επιτελείς της και πιθανώς, κατά την κρίση μου, η κυβέρνηση», ενώ τόνισε ότι «πίσω από την επίθεση κρύβονται τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα».

Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, είπε ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι θύμα «τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού». «Ο στόχος είναι η κ. Μενδώνη και η κυβέρνηση» επανέλαβε.

Δικηγόρος μηνυτή Λιγνάδη: Σκηνοθετούσε ακόμα και τις σχέσεις των παιδιών

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μονίμως γύρω του έναν συγκεκριμένο κύκλο παιδιών, τα οποία χρησιμοποιούσε και τα σκηνοθετούσε ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ τους», σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του θύματος και μηνυτή του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Ιωάννης Βλάχος. 

«Δε σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους» συμπλήρωσε ο κ. Βλάχος, ενώ αποκάλυψε ότι υπήρχαν περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν. 

Ο κ. Βλάχος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές, «για μια μέθοδο που ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει για να μπορέσει να προσελκύσει ανήλικα άτομα για να μπορέσει να ικανοποιήσει πάνω τους τις διαθέσεις του». 

«Υπήρχε η μέθοδος της προσέγγισης, της προσέλκυσης, της κατάκτησης. Ακολουθούσε το στάδιο της ψυχαγωγικής χειραγώγησης. Πρόκειται για παιδιά που δεν είχαν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, δεν είχαν διαμορφωθεί ως προς τη σεξουαλικότητα τους, δεν είχαν ισορροπήσει μέσα στο κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «το τρίτο και τελευταίο στάδιο ήταν αυτό της σωματικής κακοποίησης». 

Διαβάστε ακόμη:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή