Πληροφορίες για έξαρση κρουσμάτων – Στον αέρα ο στόχος της 1ης Μαρτίου

Πληροφορίες για έξαρση κρουσμάτων – Στον αέρα ο στόχος της 1ης Μαρτίου

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδείξεις σημαντικής αύξηση των κρουσμάτων σήμερα, Τρίτη, προκύπτουν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την μέχρι τώρα πορεία των επιδημιολογικών δεικτών του τελευταίου 24ωρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα κρούσματα εκτιμάται ότι μπορεί να κινηθούν στα επίπεδα (ή και άνω) των 1.500 σε όλη τη χώρα, με το βάρος να παραμένει στην Αττική, που σταθερά μετρά σχεδόν τα μισά περιστατικά της επικράτειας.

Τα σημερινά δεδομένα, καθώς και εκείνα του επόμενου διημέρου, πρόκειται να κρίνουν και την παράταση των περιοριστικών μέτρων, με πολλούς επιστήμονες να έχουν εδώ και ημέρες θέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο επέκτασης του σκληρού lockdown και πέραν της 28ης Φεβρουαρίου.

Τα σενάρια για το λιανεμπόριο

Με αυτά τα δεδομένα, παραμένουν ιδιαίτερα εύθραυστες οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση, η οποία τις τελευταίες ημέρες (και υπό το βάρος του οικονομικού αποτυπώματος του «λουκέτου») εξετάζει πότε και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να επανεκκινήσει το λιανεμπόριο.

Από το Μαξίμου τονίζουν ότι οποιαδήποτε συζήτηση για ημερομηνίες δεν μπορεί να σταθεί χωρίς ολοκληρωμένη επιδημιολογική εικόνα για το σύνολο της εβδομάδας. Ο στόχος της 1ης Μαρτίου, πάντως, φαντάζει αρκετά δύσκολος, ενώ και οι παράγοντες της αγοράς προέκριναν ως επικρατέστερο αυτόν της 8ης του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, παρά τις προσπάθειες να πάρει ξανά μπροστά η αγορά, όλες οι συζητήσεις (ως προς τις ημερομηνίες) παραμένουν θεωρητικές, μιας και τα πάντα θα κριθούν από το πώς θα κινηθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

Πάντως, όπως διευκρίνισε και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξετάζονται τεχνολογικές παρεμβάσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου (όποτε κριθεί ότι πρέπει να γίνει), με χρήση διαφορετικής πλατφόρμας, με «χρονόμετρο» για ψώνια.  

Πίεση στις ΜΕΘ

Σε κάθε περίπτωση, η πληρότητας στις ΜΕΘ Covid στην Αττική έχει φτάσει, σύμφωνα με πληροφορίες στο 89%. 

Μόνο την Κυριακή, στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής εισήχθησαν περισσότεροι από 150 ασθενείς –συνολικά καταγράφηκαν 264 νέες νοσηλείες ασθενών με COVID-19 στην επικράτεια. 

Το υπουργείο Υγείας προχωράει στην ενεργοποίηση περισσότερων κλινών εντατικής για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες για την περίθαλψη ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, και σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη έως το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξουν στην Αττική 38 επιπλέον κλίνες εντατικής σε ΚΑΤ, Ιπποκράτειο και Ευαγγελισμό. Σημειώνεται ότι έως την Κυριακή λειτουργούσαν στο λεκανοπέδιο 255 κλίνες εντατικής COVID.

 

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή