Στην ανακρίτρια ο Δ. Λιγνάδης

Στην ανακρίτρια ο Δ. Λιγνάδης

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο γραφείο της 19ης τακτικής ανακρίτριας ανακρίτριας οδηγήθηκε, πριν από λίγο, ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, αναμένεται να ζητήσει τη μετάθεση της προγραμματισμένης για σήμερα απολογίας, για την προετοιμασία των απαντήσεων του κατηγορούμενου σε όσα του καταλογίζονται.

Από τις δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια που ανέλαβε την υπεράσπιση του καλλιτέχνη, διαφαίνεται πως η πρόθεση του κατηγορουμένου είναι η κατά μέτωπο επίθεση με διπλή στόχευση, προκειμένου να στηρίξει την εξ αρχής τοποθέτησή του υπέρ της αθωότητας του.

Ο καλλιτέχνης εκτιμάται πως επιθυμεί να αμφισβητήσει τόσο τη νομική διαδικασία που κατέληξε στη σύλληψή του όσο και την ουσία της υπόθεσης επιχειρώντας να αποδομήσει καταγγέλλοντες και μάρτυρες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστα πρόσωπα», αλλά και σε ακραία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας: «παραβιάσθηκε τόσο ακραία το τεκμήριο αθωότητας εις βάρος του δυστυχούς σήμερα εντολέως μου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, χωρίς να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον κύριο Εισαγγελέα και εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και με μία εντελώς παράνομη διαδικασία», υποστήριξε σε γραπτή του δήλωση.

Ο καλλιτέχνης αναμένεται να λάβει τη νόμιμη προθεσμία που ζητά, για αύριο, προκειμένου ο συνήγορός του να προετοιμάσει «ένα επαρκές απολογητικό υπόμνημα», δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Στην ανακρίτρια ο Δ. Λιγνάδης-1

Προσήλθε στην Εισαγγελία ο Π. Τσαρούχας

Λιγότερο από μία ώρα παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας.

Ο κ. Τσαρούχας παρέδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό φακέλους με υποθέσεις που αφορούν σεξουαλική βία και έχουν καταγγελθεί στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου, δεσμευόμενος πως θα επανέλθει, αν χρειαστεί, να προσκομίσει νεότερα στοιχεία.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείο, ο ηθοποιός τόνισε «το ειδικό χαρακτηριστικό» που έχουν οι φάκελοι που προσκόμισε στην Δικαιοσύνη, εξηγώντας ότι είναι αποκλειστικά για υποθέσεις σεξουαλικής βίας.

«Καταθέσαμε με τους φακέλους. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες. Οι καταγγελίες είναι για προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Δεσμευθήκαμε ότι οποιαδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε», δήλωσε ο κ. Τσαρούχας.

Οι δικαστικές έρευνες για καταγγελίες βαρύτατων σεξουαλικών κακοποιήσεων διευρύνονται, ενώ πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι στον φάκελο που προσκόμισε στη Δικαιοσύνη ο κ. Τσαρούχας, περιλαμβάνεται και καταγγελία πρώην ηθοποιού εις βάρος δημοφιλέστατου πρωταγωνιστή, ο οποίος φέρεται –κατά την καταγγέλλουσα– να τη βίασε πριν από χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Kατάθεση στην Ασφάλεια μετά τη μήνυση για βιασμό

Ο καταγγελλόμενος πρωταγωνιστής και δημοφιλής ηθοποιός ελέγχεται ήδη από τις δικαστικές αρχές και για άλλες καταγγελίες περί σοβαρών σεξουαλικών παρενοχλήσεων, αλλά και για μία περίπτωση που συνάδελφός του (γυναίκα) τον έχει καταγγείλει για απόπειρα βιασμού.

Η καταγγελία αυτή μαζί με άλλες που έχουν συγκεντρωθεί θα προσδώσουν νέα τροπή στις εισαγγελικές έρευνες που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες σε πλήρη εξέλιξη, με τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο να προχωρεί τις διαδικασίες για όσες καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν σοβαρές περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων.

Διαβάστε ακόμη: Σεξουαλικά εγκλήματα και πολιτικές ευθύνες

Πληροφορίες αναφέρουν πως, από το σύνολο των καταγγελιών που έχουν γίνει δημοσίως, η Εισαγγελία επικεντρώνει σε δύο ηθοποιούς, δημοφιλείς πρωταγωνιστές (τον έναν εξ αυτών αφορά και η νέα καταγγελία για βιασμό), καθώς εμφανίζονται αποδέκτες καταγγελιών όχι μόνο για σειρά σεξουαλικών παρενοχλήσεων, αλλά και για σοβαρότερα αδικήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή