Στη Νότια Κορέα το χαμηλότερο ποσοστό γεννητικότητας παγκοσμίως

Στη Νότια Κορέα το χαμηλότερο ποσοστό γεννητικότητας παγκοσμίως

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσοστό γεννητικότητας στη Νότια Κορέα ήταν το πιο χαμηλό σε όλο τον κόσμο το 2020, καθώς η αβεβαιότητα εξαιτίας του κορωνοϊού αποθάρρυνε τα ζευγάρια από το να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο αριθμός των μωρών που αναμενόταν να αποκτήσει μία γυναίκα στη Νότια Κορέα έπεσε στο 0,84 το 2020, σημειώνοντας περαιτέρω υποχώρηση από το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό 0,92 έναν χρόνο νωρίτερα.

Ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος μεταξύ 180 και πλέον χωρών μελών της Παγκόσμιας Τράπεζας, μακράν χαμηλότερος εκείνου στις Ηνωμένες Πολιτείες (1,73) και του αντίστοιχου στην Ιαπωνία (1,42).

Διαβάστε ακόμη: Η πανδημία ανακόπτει τις γεννήσεις στην Ευρώπη

Το δυσοίωνο ορόσημο ακολουθεί τη μείωση του πληθυσμού για πρώτη φορά στα χρονικά πέρυσι.

Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ασία είναι η χώρα που γερνάει πιο γρήγορα στον ΟΟΣΑ. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αναστρέψει το μειούμενο ποσοστό γεννήσεων παρά το ότι δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε επιδοτήσεις για φροντίδα παιδιών και υποστήριξη της άδειας μητρότητας.

Σημειώνεται πως η πρωτεύουσα της χώρας Σεούλ έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων, 0,64.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή