Παρέμβαση Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Παρέμβαση Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας, καλεί την πολιτεία η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με χθεσινή ανακοίνωσή της, η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση.

Εν τω μεταξύ, σε προσαγωγές δέκα διαδηλωτών που μετείχαν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα προχώρησε χθες στις 6 μ.μ. η αστυνομία. Βρίσκονταν στα Προπύλαια μαζί με περίπου 200 άτομα, και αστυνομικοί τους κάλεσαν να διαλυθούν. Εκείνοι αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να γίνει προσπάθεια διάλυσης της συγκέντρωσης με τη χρήση νερού από τον «Αίαντα» της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς την Ομόνοια, ενώ δέκα εξ αυτών προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Λίγη ώρα αργότερα, νέα συγκέντρωση με συμμετοχή 200 διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα. Ολοκληρώθηκε δίχως ένταση.

Στην ανακοίνωσή της, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει: «Η δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας, και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα ελληνικά δικαστήρια όσο και από τη συλλογική συνείδηση. Η δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού».

Υπενθυμίζεται ότι η πολυήμερη απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα οδήγησε τις Αρχές και τους θεράποντες γιατρούς να υποβάλουν αίτημα στην Εισαγγελία Λαμίας, το οποίο και έγινε δεκτό, για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση της προστασίας της ζωής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή