Παράνομο καμπαρέ στη Θεσσαλονίκη εν μέσω lockdown

Παράνομο καμπαρέ στη Θεσσαλονίκη εν μέσω lockdown

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης, οι εργαζόμενες και ένας θαμώνας.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νυχτερινό κέντρο, εξοπλισμένο εξωτερικά με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, λειτουργούσε στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, παρά τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της υγειονομικής κρίσης. 

Μετά από έφοδο της Αστυνομίας, η οποία ολοκληρώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθησαν ο 58χρονος ιδιοκτήτης, επτά εργαζόμενες και ένας θαμώνας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, επρόκειτο για μπαρ – καμπαρέ, που για να να εισέλθει κάποιος έπρεπε προηγουμένως να επικοινωνήσει με άτομο που βρισκόταν στο εσωτερικό του. ώστε να ξεκλειδώσει η πόρτα. Επιπλέον δεν διέθετε πρόσοψη τζαμαρίας, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την ορατότητα στο εσωτερικό του.

Η αστυνομία είχε πληροφορίες για τη λειτουργία του εν μέσω λοκντάουν και το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης μετέβησαν στο σημείο για έλεγχο. Βρήκαν όμως κλειδωμένη την πόρτα και παρότι κάλεσαν τον ιδιοκτήτη να τους ανοίξει, εκείνος τους αγνόησε. Κατόπιν αυτού ενημερώθηκε η εισαγγελέας, η οποία έδωσε εντολή να μπουν οι αστυνομικοί και γι’ αυτό τον λόγο κλήθηκε στο σημείο κλειδαράς, που ενεργώντας επί δύο ώρες κατάφερε τελικά να ανοίξει την πόρτα.

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, απείθεια και παραβίαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, ενώ τού βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Για παραβίαση του μέτρων που συνδέονται με τη διασπορά του κορωνοϊού κατηγορούνται επίσης οι εργαζόμενες και ο θαμώνας, στους οποίους βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ. Από το σημείο κατασχέθηκε το καταγραφικό μηχάνημα, το οποίο φαίνεται να λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή