Δικογραφία για την κατάληψη σε κτίριο του υπ. Πολιτισμού – 42 συλλήψεις

Δικογραφία για την κατάληψη σε κτίριο του υπ. Πολιτισμού – 42 συλλήψεις

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 42 προσαγωγές

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 42 προσαγωγές που έγιναν από την αστυνομία κατά την κατάληψη σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην Πλατεία Καρύτση.

Σε βάρος των 42 συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια για παράβαση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα που αφορά σε κίνδυνο διάδοσης του ασθένειας, για διατάραξη οικιακής ειρήνης, διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, ενώ τους επιβλήθηκε και πρόστιμο 300 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων αποτροπής της επιδημίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα αναρχικών το πρωί προχώρησε σε κατάληψη κτιρίου του υπουργείου Πολιτισμού, στην Πλατεία Καρύτση.

Τα άτομα ανήρτησαν δύο πανό, φωνάζοντας συνθήματα για τον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε ανάρτησή τους σε ιστότοπο του αντιεξουασιστικού χώρου ανέφεραν ότι η κατάληψη ήταν συμβολική για τον Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και για άμεση ικανοποίηση των κλαδικών αιτημάτων των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή