Αλλαγές σε κρίσιμες θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων

Αλλαγές σε κρίσιμες θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταβολές σε σημαντικές διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων επέφεραν οι τελευταίες κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών. Μετά και τις σχετικές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ πέρα, φυσικά, από την ηγεσία των Ε.Δ. που παραμένει ως έχει, έχουν έως τώρα γίνει οι παρακάτω τοποθετήσεις: Διοικητής της 1ης Στρατιάς τοποθετείται ο μέχρι πρότινος διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας. Στη θέση του διοικητή ΑΣΔΕΝ τοποθετείται ο έως σήμερα επιτελάρχης του ΓΕΣ, αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης. Στη θέση του διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος Αγγελος Χουδελούδης.

Για πρώτη φορά το ΚΥΣΕΑ προβλέπει την ύπαρξη θέση διοικητή Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), την οποία αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας. Μέχρι τη μετεξέλιξη σε ΔΕΠ η διοίκηση αυτή θα έχει τη μορφή του επιθεωρητή Αναδιοργάνωσης Στρατού Ξηράς και συντονιστή Σύστασης της ΔΕΠ που υπάγεται απευθείας στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, στον οποίο ανήκει και η ιδέα της δημιουργίας ξεχωριστής διοίκησης.

Υπαρχηγός ΓΕΣ αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού ο αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός και επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας. Ο αντιστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου αναλαμβάνει επιτελάρχης του ΓΕΣ, ενώ γενικός επιθεωρητής Στρατού αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Αγγελος Ιλαρίδης. Διοικητής στη ΣΕΘΑ αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Θεμιστοκλής Γρυμπίρης, γενικός επιθεωρητής του ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Καραδήμας και διοικητής ΔΑΥ ο υποπτέραρχος Γεώργιος Βαγενάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή