Κρατική συμβολή σε δαπάνες εκκλησιαστικών φορέων

Κρατική συμβολή σε δαπάνες εκκλησιαστικών φορέων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα της Ιεράς Συνόδου για τη μερική συμβολή στις ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας του λαϊκού προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων, οι οποίοι είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι, δεν ανήκουν στον δημόσιο τομέα και δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το προσωπικό αυτό βοηθάει ουσιαστικά στην επιτέλεση του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας, το οποίο παρά την κρίση και την ελαχιστοποίηση των εσόδων, λόγω της αναστολής λειτουργίας των ναών, δεν σταμάτησε να προσφέρεται, ενώ και κανένας λαϊκός εργαζόμενος δεν απελύθη κατά το διάστημα αυτό. Αυτό ανακοίνωσε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την τακτική μηνιαία συνεδρίασή της.

Επίσης, η ΔΙΣ ενέκρινε την ετήσια έκθεση περί των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων. Ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ενημέρωσε τη ΔΙΣ ότι κατά τον ένα χρόνο λειτουργίας του εν λόγω προγράμματος φιλοξενούνται στις τέσσερις δομές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 154 παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων, στα οποία η Εκκλησία, χωρίς καμία προσηλυτιστική διάθεση, εκτός της ασφαλούς στέγης, προσφέρει και εκπαιδευτικά προγράμματα, εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και ψυχολογική υποστήριξη.

Βεβαίως, στο περιθώριο των εργασιών τα μέλη της ΔΙΣ σχολίασαν τη διαδικτυακή ανάρτηση του τέως βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου που ενέπλεξε την Εκκλησία με τη διακοπή του προγράμματος σίτισης των μαθητών. Ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε οι αρχιερείς να μην απασχολούν την υπουργό Παιδείας για να προχωρήσει το πρόγραμμα. Εκκλησιαστικοί παράγοντες χαρακτήρισαν το σχόλιο αήθη επίθεση κατά της Εκκλησίας. Από την άλλη, για το πρόγραμμα ούτε η Εκκλησία είναι αρμόδια, ούτε το υπουργείο Παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή